Diumenge, 5 de maig de 2024
Procés català

Els pallaresos demanen l’alliberament de Sànchez i Cuixart

Desenes de persones es reuneixen al Pallars el dia que es complien tres mesos del seu empresonament

Redacció 17 de gener de 2018 a les 09:38
Els veïns de Tremp van protestar amb les llanternes dels telèfons mòbils | ANC Pallars Jussà
Desenes de persones es van concentrar ahir al vespre a les principals poblacions pallareses per reclamar l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, justament el dia que es complien tres mesos del seu empresonament. L’ANC i Òmnium van cridar a la població a concentrar-se davant dels ajuntaments catalans i el Pallars va respondre.

A Tremp van ser més d’un centenar les persones que es van reunir a la plaça de la Creu, davant el consistori municipal, on els veïns van protestar de manera pacífica encenent les llums dels seus telèfons mòbils. A Sort i a Esterri d’Àneu es va reunir menys gent que a la capital del Jussà, però amb el mateix objectiu: condemnar els empresonaments per motius polítics a Catalunya.

Tres mesos entre reixes

Cuixart és encara president d’Òmnium mentre que Sànchez va deixar la presidència de l’ANC per concórrer a les eleccions del 21-D com a número dos de la llista de Carles Puigdemont. Tots dos fa més de 90 dies que són a la presó de Soto del Real, on van entrar el 16 d'octubre acusats d'un suposat delicte de sedició per haver promogut les manifestacions davant la Conselleria d'Economia del 20 de setembre.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació