Divendres, 19 d'abril de 2024
trànsit

El radar mòbil de Tremp fotografia més de 1.300 infraccions en tan sols sis dies

L'Ajuntament sancionarà 240 conductors que superaven els 70 km/h

Darío Albert 17 de gener de 2018 a les 10:17
Avís de radar a l’entrada sud de la ciutat | Darío Albert
L’Ajuntament de Tremp ha conclòs la campanya de control de velocitat dels vehicles que circulen pel nucli urbà de la ciutat. Els resultats revelen que en els sis dies que ha estat operatiu -els dies 8, 9, 10, 11, 22 i 23 de desembre- i dels 8.880 vehicles controlats, el radar mòbil va fotografiar fins a 1.363 vehicles que superaven els 60 km/h, tot i que el màxim permès per circular per una població és de 50km/h. La xifra representa un 15,57% dels vehicles.

L’objectiu principal d’aquesta campanya és, d’una banda, fer pedagogia i conscienciar a tota la ciutadania de la perillositat de circular a velocitats excessives pel nucli urbà. D’altra banda, es pretén prevenir la sinistralitat i minimitzar la gravetat de les possibles lesions provocades a velocitats superiors.

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, va avançar els resultats al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp. Del total d’infraccions, l’Ajuntament sancionarà només aquells que hagin circulat per la ciutat a més de 70 km/h, uns 240 conductors, a qui se’ls aplicarà una multa en funció de l'escala de sancions de l'ordenança del consistori. Aquells que circulaven entre 60km i 70km rebran un advertiment per escrit avisant-los que a la propera sí que rebrien la sanció corresponent. 

Dels 240 vehicles sancionats, se n’han comptabilitzat més de 30 que circulaven a una velocitat entre 81 y 90 km/h, però també s’han enxampat alguns conductors circulant entre 91 km/h i 100 km/h, que és quasi el doble de la velocitat permesa. La resta, que són més d’un miler de vehicles, circulaven entre 60 i 69 km/h.

Per Ubach, la prova pilot ha confirmat les suposicions que tenia el consistori perquè ha demostrat que “a Tremp es corre més del compte”, però ha matisat que durant els dies en que el radar estava actiu van circular molts cotxes per la ciutat “que estaven de pas” en coincidir les dates en un pont festiu. 

Durant l'entrevista, Ubach ha avançat que els diners recaptats a partir de les sancions es revertiran en matèria de seguretat viària, com per exemple, il·luminar els passos de vianants. L'alcalde ha reconegut que l'Ajuntament es planteja tornar a instal·lar el radar mòbil a diferents punts de la ciutat, si bé aquestes actuacions es podrien fer sense cap periodicitat marcada. 

Els resultats de la campanya s’han recollit en un informe que permetrà analitzar les dades recopilades i fer un anàlisi de la seguretat viària a Tremp. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació