Diumenge, 5 de maig de 2024
Procés català

Les entitats sobiranistes convoquen mobilitzacions per la llibertat dels presos

L’ANC i Òmnium criden a concentrar-se avui al vespre davant dels ajuntaments quan es compleixen tres mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Redacció 16 de gener de 2018 a les 09:50
Imatge d’arxiu d'una manifestació per la llibertat dels presos polítics | Adrià Costa
L'ANC i Òmnium han convocat concentracions aquest dimarts arreu del país per protestar pels tres mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart porten empresonats. Les entitats sobiranistes han cridat a concentrar-se a les vuit del vespre davant dels ajuntaments catalans. Al Pallars, però, les mobilitzacions tindran lloc en hores diferents.

A Tremp s’ha convocat a la ciutadania a les 19:30h davant l’Ajuntament, en un acte organitzat per l’ANC, Òmnium i el CDR del Pallars Jussà. A Sort, en canvi, la concentració serà a les 20h, com en la majoria de les localitats catalanes. A la capital del Sobirà la gent està cridada a trobar-se, com en el cas de Tremp, davant l’Ajuntament. Altres poblacions com Esterri d’Àneu o la Pobla de Segur també han convocat manifestacions.
 

Convocatòria de les entitats sobiranistes Foto: ANC


Tres mesos entre reixes

Cuixart és encara president d’Òmnium mentre que Sànchez va deixar la presidència de l’ANC per concórrer a les eleccions del 21-D com a número dos de la llista de Carles Puigdemont. Tots dos fa més de 90 dies que són a la presó de Soto del Real, on van entrar el 16 d'octubre acusats d'un suposat delicte de sedició per haver promogut les manifestacions davant la Conselleria d'Economia del 20 de setembre.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació