Dissabte, 27 d'abril de 2024
spine race

Eugeni Roselló busca repetir el triomf de 2013 a la «Spine Race»

La cursa britànica “més brutal” arrenca, per sisè any consecutiu, amb la participació del de la Pobla de Segur

Jordi Ubach Llorens 15 de gener de 2018 a les 09:35
Roselló, al centre de verd, intentarà revalida el títol aconseguit el 2013 | Spine Race
Eugeni Roselló intentarà repetir el triomf de fa cinc anys a la Spine Race, la cursa britànica de resistència que s’autodefineix com la “més brutal”” del Regne Unit. La prova ha arrencat aquest cap de setmana amb la participació de quatre anteriors guanyadors, entre els quals s’hi troba l’ultrafondista de la Pobla de Segur, que l’any passat va acabar la cursa per segon cop i ho va fer en la tercera posició

Entre els favorits hi ha, novament, el txec Pavel Paloncy -vencedor el 2014 i 2015-, l’irlandès Eoin Keith -guanyador al 2016-, el britànic Tom Hollins -sorprenent guanyador de l’edició passada- i l’italià Oliviero Bosatelli, vencedor de Tor des Geants 2016. Enguany, com a principal novetat, els corredors no podran comptar amb assistència externa lliure en cursa, de manera que tots els atletes hauran de ser totalment autosuficients. 

Roselló, que també està entre els favorits, va haver d’abandonar en les edicions de 2015 i 2016 per culpa del genoll i fa quatre anys per una hipotermia. L'any 2013, en la seva primera participació a la prova, el poblatà es va alçar amb el triomf, una victòria que li va permetre aconseguir una gran notorietat dins el món de l'atletisme extrem.

La Montane Spine Race és una de les curses de resistència més dures del món gràcies als seus 420 quilòmetres i 13.000 metres de desnivell positiu acumulat. Se celebra en ple hivern britànic amb lo que el fred, la neu i els forts vents no deixen d’acompanyar els intrèpids corredors que decideixen afrontar-la. Enguany es disputa la 7a edició de la cursa.
 
La cursa recorre tot el Pennine Way, un dels senders més emblemàtics del Regne Unit que passa pel Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Parc Nacional de Northumberland, acabant a la frontera escocesa. Es tracta d’una prova només apta per a corredors de nivell i experiència. No està marcada, de manera que els corredors s’han d'orientar amb un GPS.
 

Segueix les evolucions d’Eugeni Roselló a la Spine Race 2018 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació