Diumenge, 28 d'abril de 2024
meteorologia

Xàfecs intensos arreu del Pallars amb nevades abundants en cotes altes

Diumenge plujós a les comarques pallareses amb registres de fins a 30 centímetres de neu nova en alguns punts | És obligatori circular amb cadenes a la C-28 al Port de la Bonaigua

Jordi Ubach Llorens 7 de gener de 2018 a les 12:31
La nevada ha estat abundant aquesta matinada a l’estació de Port Ainé | Cuca V
La borrasca anunciada ha arribat -encara que una mica tard- a les comarques pallareses amb precipitacions abundants i regulars, en forma de neu a les cotes més altes. Les tempestes han arribat de matinada a Catalunya i ho han fet per les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona i de Catalunya. Ràpidament s’han estès arreu del territori, deixant precipitacions destacables que han anat descarregant durant tot el mati.

Protecció Civil ha activat aquest dissabte la prealerta de l'Inuncat en previsió de fortes pluges que afectaran aquest diumenge bona part del territori català. Unes precipitacions que van acompanyades de vent intens, especialment al Pirineu Occidental i Prepirineu. Un canvi de temps que s'ha reflectit amb un descens de les temperatures que s'allargarà uns dies més, fet que no descarta que es produeixin nevades en cotes més baixes del que és habitual.

Tot i que de cara al vespre les precipitacions amainaran, per tot plegat des d’Interior es demana “precaució” en els desplaçaments d’aquest cap de setmana.

Nevada abundant però en cotes altes

L’anunciada nevada ha caigut, tot i que no en cotes tan baixes com marcaven els pronòstic meteorològics dels darrers dies. El que sí ha provocat són problemes en el trànsit. A la C-28, al Port de la Bonaigua, són necessàries les cadenes per circular, segons Trànsit.
 
Entre els gruixos registrats a les comarques pallareses, segons dades obtingudes pel Servei Meteorològic de Catalunya fins a les 12h del migdia d’aquest diumenge, destaquen els 28 centímetres a la cota 2.400 de Certascan o els 24 centímetres a la cota 2.519 d’Espot. Al cap del Port de la Bonaigua s’hi han acumulat 18 centímetres de neu.

Les estacions d’esquí pallareses estan rebent amb els braços oberts aquesta última nevada. Segons ha informat Skipallars, aquesta matinada han caigut 25 centímetres de neu nova a Port Ainé i 23 centímetres a Espot.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació