16 d'abril de 2024
meteorologia

Tallada la Bonaigua i cadenes per circular per cinc carreteres del Sobirà

L’endemà de l’arribada de la borrasca “Bruno” persisteixen els problemes a les vies pallareses

Jordi Ubach Llorens 28 de desembre de 2017 a les 08:43
Sort s’ha llevat sota una capa blanca aquest matí de dijous | Josep Rabasa
L’endemà de l’arribada de la borrasca “Bruno”, que ha portat neu, vent i temperatures de ple hivern a les comarques pallareses, encara són presents els problemes a les carreteres pallareses. En concret, són sis les vies del Pallars Sobirà afectades per la nevada i on aquest dijous a primera hora del matí, en el millor dels casos, encara eren necessàries les cadenes per poder-hi circular, segons el Servei Català de Trànsit.

La principal incidència rau en la c-28, al Port de la Bonaigua entre Vaquèira i la Peülla, on la carretera està tallada. L’ús de les cadenes és obligatori a la c-13 entre Sort i Esterri d’Àneu, la c-147 entre Esterri d’Àneu i Alós, la c-28z entre Esterri d’Àneu i València d’Àneu, la L-504 entre Llavorsí i Tavascan o la L-510 entre la cruïlla de la carretera L-504 i Àreu.

A causa de la nevada, a més, l’estació de Tavascan ha hagut de tancar els accessos a l’estació aquest dijous. Per seguir-ne l’evolució consulta el següent enllaç. El vent també ha estat força destacat en les darreres hores. El cop màxim registrat a les comarques pallareses ha estat a la cota 2.519 d’Espot, amb una ràfega de 94,3 quilòmetres per hora. 
 
La previsió meteorològica per aquest dijous és que el temps es mantingui força estable al Pallars, amb domini de les clarianes, tot i que a la tarda el vessant nord es tornarà a cobrir, amb la possibilitat que arribin noves nevades. No obstant, no es preveuen nevades tant importants com les que vam tenir ahir. La cota de neu pujarà als 1.200 metres i el vent serà menys intens que dimecres, però encara es registraran atxes fortes especialment a alta muntanya. 

La nevada també ha deixat autèntiques postals nadalenques que els pallaresos no s’han volgut estar de compartir a les xarxes socials. A continuació en reproduïm una mostra.




 


 



 


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació