Divendres, 26 d'abril de 2024
meteorologia

La borrasca «Bruno» deixarà neu i vent aquest dimecres al Pallars

A partir dels 2.000 metres es pot acumular fins a mig metre de neu nova al vessant nord | Protecció Civil emet la prealerta per ventades davant la previsió de ratxes de vent de més de 90 km/h

Jordi Ubach Llorens 27 de desembre de 2017 a les 09:31
Isona s’ha llevat aquest dimecres sota una fina capa blanca | Facebook La Conca Dellà
Aquest dimecres ens creua la borrasca “Bruno", que aquesta passada matinada ha deixat precipitacions al Pallars, algunes en forma de neu en cotes relativament baixes, com és el cas d'Isona i Conca Dellà. A mesura que avanci el dia la nevada s’anirà reduint a la cara nord del Pirineu, on els gruixos poden ser força destacables.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es poden acumular més de 10 centímetres a partir dels 900 metres i fins a 40 ó 50 centímetres al vessant nord del Pallars a partir dels 2.000 metres d’alçada. En aquest sector, a més, hi haurà torb.

A la resta de les comarques pallareses el sol s’anirà imposant poc a poc, tot i que les temperatures encara seran força baixes durant tota la jornada, especialment fora de les zones afectades per la boira. De cara a demà dijous el temps serà força estable al Pallars, amb domini de les clarianes, tot i que a la tarda el vessant nord es tornarà a cobrir i retornaran les nevades.

Especial atenció avui al vent. Protecció Civil ha emès una prealerta del pla Ventcat davant la previsió de ratxes de vent de més de 90 km/h al Pirineu.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació