1 de 10

El CAN de Farrera acull el 1r Aplec SAÓ, una trobada de creació i formació artística

Pau Garriga (Alaior, Menorca), la coreògrafa Anna Rúbio (BCN/Farrera) i Vicens Casassas (La Seu d'Urgell) són els artistes convidats de la present edició

per Pallars Digital, 12 d'octubre de 2013 a les 06:30 |
El Centre d'Art i Natura de Farrera (CAN) acull avui a partir de les 11h la primera edició de l'Aplec SAÓ, una trobada de creació i formació artística que pretén ser anual i que té com a objectiu generar intercanvis de coneixement i treball entre artistes i població. Ho pretén fer a través d´intervencions en la natura des de diferents disciplines en el context de muntanya de l´Alt Pirineu (concretament a la Coma de Burg), de la comarca del Pallars Sobirà i en coordinació amb el Parc Natural de l´Alt Pirineu. 
 
En l'edició d'aquest any, la trobada compta com a artistes convidats amb l'escultor Pau Garriga (Alaior, Menorca), la coreògrafa Anna Rúbio (BCN/Farrera) i Vicens Casassas (La Seu d'Urgell). Durant la jornada es presentarà el projecte i es farà un recorregut pels voltants de la Coma de Burg per visitar les intervencions artístiques realitzades en plena natura. Serà també un matí de portes obertes per conèixer el CAN.
 
El projecte
 
La idea parteix del Centre d´Art i Natura de Farrera, que treballa des de fa més de 15 anys en la difusió, el coneixement i la formació artística de persones que tenen com a especial interès i objectiu de treball la relació entre l´art, la natura i el paisatge. La vinculació home/societat amb el paisatge implica iniciar un procés que té la intenció d´establir-se com una trobada regular i de referència en l´àmbit Pirinenc.
 
"Saó: arts i natura a l´Alt Pirineu" es vol desenvolupar a partir de beques formatives i creatives per artistes en residència. Es pretén fomentar la descoberta dels valors naturals, culturals i del patrimoni a través de les arts. 
 
El projecte preveu difondre les intervencions, processos i estades formatives, a través de diferents actes oberts a tots els públics. Alhora s´establiran uns itineraris/recorreguts interpretatius per a conèixer les obres resultants del procés. Aquests itineraris tindran un caràcter efímer a causa de la relació d´inalterabilitat que es vol que s´estableixi entre l´artista i el paisatge.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor