Divendres, 19 d'abril de 2024
ajuntament de soriguera

​ERC relleva la CUP a l’alcaldia de Soriguera

Un acord de govern signat a començament de legislatura ja contemplava el canvi en favor d’ERC | El relleu deixa la CUP sense l’única alcaldia de la demarcació de Lleida

ACN 15 de desembre de 2017 a les 11:03
Fondevila i Pedemonte, alcaldes entrant i sortint de Soriguera | ACN
La CUP s’ha quedat sense l’únic ajuntament que governava a la demarcació de Lleida, el de Soriguera, en compliment d’un acord de govern signat al començament de la legislatura. L’acord contemplava dos anys i mig d’alcaldia per Xavier Pedemonte, de la CUP, i un any i mig per Josep Ramon Fondevila (ERC). Els cupaires van treure 91 vots al municipi i els republicans mig centenar en les darreres eleccions municipals, que va guanyar CiU amb 92 vots.

El relleu a l'alcaldia de Soriguera es formalitzarà aquesta nit durant el transcurs d'un ple i serà llavors quan Pedemonte (CUP) passi el testimoni al capdavant de l'Ajuntament a Fondevila (ERC). Aquest canvi serà poc visible en el funcionament ordinari de l’Ajuntament, donat que seguiran treballant les dues formacions braç a braç, però sí que s’evidenciarà en l’àmbit de representació institucional. La composició de l’ajuntament és de 3 regidors del PDECat, 3 de la CUP i 1 d’ERC. 

Fondevila ha explicat que han treballat molt còmodament durant aquests dos anys i mig i espera poder seguir fent-ho a partir d’ara. A més, ha recordat projectes bàsics per molts nuclis com són la millora dels accessos, de la xarxa d’aigua o del clavegueram. Pedemonte ha recordat que durant aquest temps d’alcaldia s'han posat en marxa les assemblees als pobles i donada la seva bona acceptació per part dels veïns se seguiran realitzant.

Fondevila assumirà les funcions d'alcalde i Pedemonte les de primer tinent alcalde. Serà Pedemonte el que es dediqui per complet a l'Ajuntament com ha fet fins ara i el que rebi el sou que correspon a l'alcalde.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació