Divendres, 26 d'abril de 2024
vandalisme

Denuncien la tombada de la senyera de Santa Magdalena

L'Ajuntament de la Pobla i l'associació de fallaires han denunciat l'acte vandàlic als Mossos d'Esquadra

Redacció 13 de desembre de 2017 a les 11:12
El cim de Santa Magdalena, sense la senyera | Cedida
L'Ajuntament de la Pobla de Segur i l'Associació Cultural de Fallaires i Pubilles han denunciat davant els Mossos d'Esquadra la tombada de la senyera que fins la setmana passada onejava al cap del Santa Magdalena, un indret emblemàtic de la població. El dimecres passat, uns desconeguts la van tombar i la van llençar barranc avall. 

Segons un comunicat penjat a la web del consistori, l'Ajuntament condemna els fets perquè la senyera de Santa Magadalena és "el símbol d'una tradició poblatana molt arrelada: les falles" -és el punt de partida de la baixada de falles cada 17 de juny. A més, recorda que és una bandera que s'ha mantingut dempeus "sense tenir en compte quin partit governava al municipi". 

De la seva banda, l'entitat de fallaires remarca que "per cada asta que malmetin o per cada bandera que estripin" ells n'aixecaran una altra. La senyera oneja des de fa 40 anys al cim de Santa Magdalena. L’any passat, l’Associació Cultural de Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur va substituir l'asta antiga per la que aquest cap de setmana ha aparegut a terra.
 

L'asta amb la senyera ha aparegut tirat al barranc. Foto: Cedida

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació