Divendres, 19 d'abril de 2024
canal de gavet

Endesa finalitza els treballs al canal de Gavet

Cinc setmanes després, el canal hidroelèctric torna a estar operatiu

Redacció 30 de novembre de 2017 a les 10:24
Operaris treballant durant el buidatge del canal | Endesa
Endesa ha finalitzat aquest dimecres els diversos treballs de manteniment que duien a terme al canal hidroelèctric de Gavet de la Conca. L'actuació va començar fa cinc setmanes amb el buidatge del canal per rescatar-hi els peixos que habiten en aquesta infraestructura.  

D'altra banda, s'ha reparat la base de la rampa de rescat d'amfibis amb l'ajuda dels cos d'Agents Rurals de la comarca. En concret s’han recuperat 130 truites comunes i 3 madrilles  que han estat traslladades, mitjançant un dipòsit d’aigua amb sistema d’oxigenació, fins al riu Noguera Pallaresa. Pel què fa a les espècies exòtiques introduïdes, no s’han trobat cap, el que diu molt a favor de l’estat de conservació d’aquesta massa d’aigua artificial. 

L’operació de rescat s'ha fet a peu i mitjançant l'ús de pesca elèctrica, un sistema que consisteix en una petita descàrrega elèctrica que immobilitza els peixos uns segons, els necessaris per capturar-los amb salabres. Se n'ha encarregat l'equip tècnic especialitzat de l’empresa Eccus, contractada per Endesa, amb la supervisió dels Agents Rurals. 

El conjunt d’aquestes actuacions ha tingut una durada de cinc setmanes i ha suposat l’aturada tècnica de la central hidroelèctrica de Talarn. En concret, s'ha millorat el revestiment de formigó del canal de dos trams, un de 300 metres i un altre de 125 metres de longitud. També s'han realitzat reparacions puntuals de desperfectes que s’han detectat durant la meticulosa inspecció al llarg de tot el canal. A més, s'ha netejat el fons de les herbes i algues que creixen en els dos anys en què el canal es troba operatiu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació