Diumenge, 28 d'abril de 2024
meteorologia

Arriba el fred polar arreu del Pallars i les primeres nevades a la cara nord

Una bossa d’aire àrtic fa caure dràsticament les temperatures, amb glaçades generalitzades | L’episodi s’allargarà fins diumenge, quan els termòmetres tocaran fons | Les primeres nevades del front ja han arribat a la cara nord del Pirineu

Redacció 29 de novembre de 2017 a les 19:57
Un cotxe glaçat, aquest dimecres, en un carrer de Tremp | Jordi Ubach
La bossa d'aire àrtic ja ha arribat a Catalunya i ha fet caure els termòmetres de manera dràstica arreu del país, amb glaçades generalitzades. Aquesta matinada, les temperatures més baixes s’han marcat a l’interior, al Prepirineu i al Pirineu, amb registres que han baixat dels zero graus en molts indrets del Pallars. 
 
Les primeres nevades ja han arribat a la cara nord del Pirineu, on aquesta tarda la cota ha de baixar fins als 800 metres. Però això només ha fet que començar. Les temperatures continuaran caient de valent i, tot i una lleu pujada transitòria, el divendres encara baixaran més i es mantindran amb registres gèlids fins diumenge, quan tocaran fons. 
 
El cap de setmana serà de rigorós hivern i les màximes no arribaran als 10 graus en moltes comarques. El descens marcat de la temperatura i el vent incrementarà la sensació encara més de fred.

La neu també està assegurada el cap de setmana al vessant nord del Pirineu, on poden caure gruixos importants: Vall d'Aran, nord del Pallars Sobirà i Andorra. Divendres la cota de neu encara baixarà més, pot nevar per sota dels 100 metres.
 
 

VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació