Diumenge, 28 d'abril de 2024
transports

L'EMD d'Isil i Alós vol vetar els cotxes de carburants a la vall de Bonabé

Proposen que aquesta vall només sigui accessible per a vehicles elèctrics o cavalls

Redacció 20 de novembre de 2017 a les 11:26
Imatge de la Vall de Bonabé, a l'Alt Àneu | ACN
L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d’Isil i Alós ha proposat a l’Ajuntament d'Alt Àneu un projecte per impedir l'entrada dels vehicles de gasoil i gasolina a la vall de Bonabé, per convertir-la en un espai lliure de carburants. Al mateix temps, es pretén potenciar l'ús de transports com els vehicles elèctrics o els cavalls. 

Segons informa La Vanguardia, l'EMD ja s'ha posat en contacte amb les autoritats araneses -l'accés a la vall toca per la part aranesa amb Montgarri, al Pla de Beret- i la intenció es construir un gran pàrquing a l'entrada de la vall.

El portaveu de l'EMD, Santi Busquets, ha explicat a La Vanguardia que consideren el territori una reserva natural i que volen que continuï rebent visites, però que sigui "lliure de carburants".

Busquets afirma que aquest projecte s'oposa completament amb l'hotel de luxe previst per la borda de Socampo. La vall de Bonabé està en territori del Parc Natural de l'Alt Pirineu, propera a la capçalera del riu Noguera Pallaresa, i afectada per la Xarxa Natura 2000 i pel Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació