Dijous, 9 de maig de 2024
Procés català

El Pallars torna als carrers un mes després de l'empresonament dels Jordis

L'independentisme surt de nou al carrer per demostrar als presos polítics que "no estan sols"

Redacció 17 de novembre de 2017 a les 10:11
El balcó de l'Ajuntament de Tremp lluïa un gran llaç groc | Darío Albert
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart fa un mes que viuen privats de llibertat a Soto del Real. L'Audiència Nacional va exigir l'ingrés a presó incondicional dels dos líders sobiranistes per un presumpte delicte de sedició el passat 16 d'octubre. Per això, el sobiranisme ha tornat a sortir al carrer i ha deixat clar que no els obliden i que exigeixen, d'una vegada per totes, el seu immediat alliberament. 

Centenars de persones han sortit aquest dijous al carrer arreu del Pallars. A dos quarts de vuit de la tarda, convocats per l'ANC i Òmnium Cultural, les places s'han omplert en un nou clam de llibertat pels Jordis, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i la resta de consellers. 

A Tremp, unes 150 persones es van concentrar davant l'ajuntament, que lluïa al balcó un gran llaç groc. En els parlaments, es van llegir unes paraules de suport al veí denunciat per incitació a l'odi a les xarxes socials. Just després, els concentrats van arrencar a cridar "no tenim por".  A diferència d'altres ocasions, la concentració a Sort es va fer a la plaça de l'Església. Els veïns van formar un gran llaç il·luminat amb fanalets per exigir la llibertat dels presidents de les entitats sobiranistes i dels membres del Govern. 
A Esterri d'Àneu també es va formar un llaç groc, en aquesta ocasió, amb espelmes. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació