Dijous, 25 d'abril de 2024
esquí

Espot i Port Ainé presenten les novetats de la nova temporada d’hivern

Destaquen l’ampliació de les terrasses de la cota 2000 i l’adquisició de tres noves màquines trepitjaneus | Les cinc estacions de FGC ja han venut un 16% més de forfets que l’any passat

Redacció 16 de novembre de 2017 a les 10:07
Imatge de la presentació d’aquest dimecres a Barcelona | FGC
Les estacions d’esquí pallareses d’Espot i Port Ainé, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), han presentat aquest dimecres en una roda de premsa celebrada Barcelona les principals novetats de la temporada 2017-2018 de les estacions d’esquí i muntanya del Grup FGC. Hi han assistit el president de FGC, Enric Ticó, així com els directors de les estacions del Grup, entre ells el de Skipallars, Xavier Bigordà.

Aquesta temporada arrenca amb molt bones expectatives ja que, segons declaracions del president, ”enguany portem venuts un 16% més de forfets de temporada que l’any passat”. Ticó ha declarat que el Grup FGC treballa tot l’any amb l’objectiu de desestacionalitzar l’activitat de totes les estacions i “mantenir les activitats en el territori”, ja que “som un motor de l’economia” en bona part dels Pirineus.

Alhora, ha assegurat que s’està treballant en dos projectes que veuran la llum en les properes setmanes i mesos. Per una banda, “estem elaborant 5 plans estratègics a les 5 estacions perquè sabem que cada una, dintre de les seves especificitats, tenen la seva oferta. També estem parlant amb el territori perquè hi pugui participar”.

Per altra banda, s’està fent un estudi sobre l’impacte econòmic que tenen les cinc estacions d’esquí i muntanya del Grup, el qual arriba als 222 milions d’euros. “Pretenem objectivar que, certament, les estacions són una peça clau en el territori on són: generen llocs de treball (directament i indirecta), i tenen una gran incidència sobre l’economia del territori”.
 

Els canons de neu treballen a tot drap a Espot aprofitant les baixes temperatures. Foto: FGC


Novetats de la temporada

Les estacions pallareses obriran, com ja va avançar Pallars Digital, el proper 1 de desembre si les condicions ho permeten. Entre les novetats que enguany presenten Espot i Port Ainé destaquen les ampliacions de la terrassa de l’Hotel Port Ainé 2000 i el nou minibar de la terrassa inferior de la cafeteria de la cota 2000 d’Espot. També s’han adquirit tres noves màquines trepitjaneu, dos per Port Ainé i una per Espot.

També s’ha adquirit una nova moto de neu per a l’estació d’Espot i s’ha ampliat el lloguer de material a Port Ainé. A més, totes dos estacions han millorat la seva oferta gastronòmica amb noves propostes com els foodtrucks. Ferrocarrils també ha destinat esforços per millorar la carretera de Port Ainé, a la qual hi ha invertit enguany 400.000 euros.

Totes les estacions de FGC mantenen els preus estrenats l’hivern anterior per continuar apropant la neu a tots els públics.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació