Dilluns, 6 de maig de 2024
dis la teva!

Som República, sortim a guanyar!

Carta d’opinió d’un lector del diari sobre el procés català, la República Catalana i les eleccions del 21-D al Parlament

Redacció 10 de novembre de 2017 a les 18:23
Atès que el moment polític que estem vivint va a una velocitat desorbitant, rodejats de falsos rumors i notícies contradictòries, crec que aquest es el moment oportú d’aturar-nos i valorar què estem fent, cap on anem i quines eines tenim per aconseguir el nostre objectiu.

No podem perdre de vista els nostres eixos bàsics amb els que volem construir els fonaments de la nostra República Catalana que son una cultura democràtica, un comportament pacífic i una voluntat insubornable.

On som?

Evidentment som a la República Catalana perquè així ho va votar i aprovar el Parlament de Catalunya el passat 27 d’octubre, fent realitat el mandat democràtic sorgit del referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre.

Aquesta República encara no hem sigut capaços d’implantar-la degut a l’actitud super agressiva d’un Estat espanyol encorat en el passat que ha acabat (de moment) empresonant a una bona part del Govern i l’altre part s’ha tingut que exiliar a Brusel·les

Aquest Estat espanyol ens ha usurpat les nostres institucions aplicant l’article 155 de la seva constitució fins al punt de convocar unes eleccions il·legitimes a Catalunya. Aquestes eleccions es celebraran el proper dia 21 de desembre de 2017.

Què hem de fer?

Vist que fins ara la comunitat internacional i l’Estat espanyol no han canviat el seu discurs de fons, semblaria ser que estem en un cul de sac però els fets van per una altre costat:

- L’exili del president i 4 consellers i la reacció fins a dia d’avui de la justícia belga pot desencadenar un toc d’atenció internacional contra l’Estat espanyol

- La reacció de l’Estat espanyol el proper 22 de desembre acatant el resultat de les urnes o no serà el desencadenant.

Per aquest motiu crec que ens estem equivocant a l’hora d’escollir les accions de carrer.

- Tallar vies interiors no només ens perjudica a nosaltres mateixos sinó que també pot fer caure a l’altre costat de la balança gent que degut a l’agressivitat de l’Estat en aquest moment ha decidit pujar al tren de la República.

- Fer-ho sense una vaga convocada encara pot ser mes perjudicial, a part de posar-nos en risc nosaltres mateixos també posem en risc tot el moviment.

Corregim els errors per seguir avançant, no perdem de vista el nostre objectiu, la consolidació de la República Catalana superant els reptes que tenim mes immediats, anant pas a pas.

El primer repte que tenim es guanyar per golejada i arraconar tots els feixistes de les nostres institucions. Per aconseguir això el primer que hem de treballar és la manera de no perdre ni un sol vot dels nostres, és aquí on se'ns gira feina. No deixar escapar ni un vot també es defensar la República. Com ho fem?

- Ajudant a la gent a comprovar que surti en el cens del seu municipi.

- Convencent la gent que no voti per correu i explicar com pot fer-ho per anar a votar si no viu en el municipi que està empadronat.

- Desmentint tots els rumors, un a un, sobre el cens.

- Explicant la Llei Electoral espanyola que regirà aquestes eleccions.

Evidentment no podem abandonar el carrer, però ho hem de fer de manera ordenada i efectiva a tot el territori, perseguint els mateixos objectius i actuant de la mateixa manera (o similar), fent accions perfectament coordinades, sinó podem caure en el parany de semblar un moviment totalment anàrquic.

En el moment que estem penso que no presentar una llista unitària és un gran error que l’independentisme no entendrà i que de pas ens pot sortir molt car.

Guanyar unes eleccions encapçalades pel Govern de la República i els Jordis també ajuda a avançar cap a la sortida del seu captiveri, a partir del moment que surtin escollits passen a ser aforats i la primera conseqüència és que no els pot jutjar l’Audiència Nacional.

No concorrem a unes eleccions il·legítimes per canviar de Govern, concorrem per ratificar aquest Govern i començar a caminar cap al Procés Constituent de la República.

Perquè llista unitària? Molt senzill, per exemple a la demarcació de Lleida cada diputat costa un 6% de vots, o sigui, per aconseguir cada diputat fan falta 10.000 vots. Si una formació X treu 15.000 vots tindrà 1 diputat i els altres 5.000 es perden. I així per cada formació. Si aglutinem tots els vots en una sola llista es molt provable que tinguem al voltant de dos diputats més que per separat no els tindríem.

Si els partits no es posen d’acord i concorren per separat nosaltres poc podem fer, el que sí està a les nostres mans és no deixar perdre ni un sol vot, convèncer a l'indecís, ajudar al que té dificultats i anar a votar, votar i votar!!!!

El carrer no el podem abandonar però tampoc podem tirar-nos a la piscina amb un “a por ellos” tallant gairebé a diari alguna que altra carretera interior, ens fem mal a natres mateixos i fem pujar el nivell de crispació. Ni l’Estat espanyol ni la Comunitat Europea mouran fitxa abans del 21-D. Centrem-nos en la feina, anem a VOTAR, siguem pacífics i obrim els ulls per veure l’horitzó.

Pensem bé les coses i estratègies, que la precipitació no ens faci cometre errors.

Si som República comportem-nos com a tal i sortim a guanyar!!!! VISCA LA REPÚBLICA!!!!

Xavi Boloix Pons
 

Com participar al "Dis la teva"?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació