Diumenge, 28 d'abril de 2024
nevades

Neu per sobre els 1.000 metres al Pallars Sobirà

Les estacions d’esquí pallareses preveuen avançar l’obertura al dia 1 de desembre | Fins a mig matí era obligatori circular amb cadenes pel port de la Bonaigua

Redacció / ACN 9 de novembre de 2017 a les 13:21
Dos vehicles al mig del port de la Bonaigua amb problemes per circular | ACN
Les previsions s’han complert i les comarques de l’Alt Pirineu i Aran registren aquest dijous un ambient fred amb nevades intenses per sobre dels 1.000 metres. Al port de la Bonaigua no ha deixat de nevar en tot el dia i fins a mig matí era obligatori circular-hi amb cadenes. Les màquines llevaneu s’han afanyat a deixar la calçada neta de neu, amb la dificultat que el vent que bufa a la zona la hi torna a arrossegar.

Entre algunes de les temperatures mínimes que s’han registrat aquest matí i matinada destaquen els -5,5°C a la cota 2.515 d’Espot o els -6,4°C a la cota 2.535 de Boí. Pel que fa a les precipitacions a la Val d’Aran és on s’han registrat les més importants. A la Bonaigua hi han caigut 10,1 litres en forma de neu.

L’esquí rep la nevada amb els braços oberts

Aquesta nevada, sumada a la del passat dilluns, deixarà gruixos importants a l’estació d’esquí pallareses, com és el cas de Port Ainé i Espot, que tenen previst obrir el dia 1 de desembre. A Baqueira Beret, en canvi, la intenció és obrir una setmana abans, el 25 de novembre.

A banda de la neu caiguda les darreres hores, les estacions estan aprofitant les baixes temperatures d’aquests dies per generar neu artificial i assegurar una base que permeti iniciar amb garanties la nova temporada.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació