Diumenge, 28 d'abril de 2024
bisbat

Inaugurades les obres de restauració de l'església de Sossís

En l'homilia, l'Arquebisbe d'Urgell va fer referència a la situació política que viu Catalunya

Redacció 9 de novembre de 2017 a les 09:11
Els assistents van acabar cantant el Virolai | Bisbat d'Urgell
Inaugurades les obres de restauració i millora de l'Església de la Nativitat Mare de Déu de Sossís, a Conca de Dalt. A l'acte, celebrat el diumenge passat, hi va participar l'Arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, juntament amb diferents autoritats locals com l'alcalde del municipi, Martí Cardona, el president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Sossís, Josep Maria Aleu, i el president del Consell Comarcal del Jussà, Constante Aranda. 

En els parlaments, Vives va agraïr tota la feina feta a l'església i en va destacar el paper "tant important de traspassar a les noves generacions de fidels el patrimoni que sempre suposa una església de poble". Les obres de restauració i millora de l'església s'han dut a terme gràcies a les aportacions i col·laboracions de l'Ajuntament de Conca de Dalt, l'EMD de Sossís, la Diputació de Lleida i el Bisbat d'Urgell

En finalitzar l'eucarestia, es va celebrar la  benedicció de les obres de restauració i millora del temple i tant assistents com autoritats van cantar el Virolai. La jornada va acabar a l'Ajuntament de Conca de Dalt, on els assistents van poder visitar una exposició històrica de fotografies sobre Sossís i els treballs al segle XX a les seves mines de carbó i del calç. 

Referència a Catalunya

A la seva homília, l'Arquebisbe d'Urgell va fer referència també a la situació política que viu Catalunya i va lamentar els empresonaments preventius i "tot allò que porti a la humiliació de les persones o els pobles" i evitar tot allò que pugui "conduir a una desafecció perillosa que va en contra de la pau social i la fraternitat entre pobles germans". A més, Vives va animar la comunitat cristina a pregar i "buscar amb perseverança la comunió de tots" més enllà de les "legítimes diferències polítiques". 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació