Dilluns, 29 d'abril de 2024
nevades

Activada la prealerta per nevades al vessant nord del Pirineu

Fins demà al vespre es podrien acumular fins a 50 centímetres de neu nova a la cara nord del Pallars Sobirà, la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça

Jordi Ubach Llorens 8 de novembre de 2017 a les 19:17
Previsió de nevades al Pirineu per les properes 48 hores | Meteo Exploration
Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dimecres la prealerta del pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (Neucat) davant la previsió de nevades a partir de la cota 800 a les comarques del Pallars Sobirà, la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça fins demà al vespre. Les previsions apunten a una nevada abundant al vessant nord, acompanyada de fred i fortes ventades.

Segons informa Meteopirineus Catalans, el front del nord que ha arribat avui al Pirineu portarà també nevades a la resta de la serralada, tot i que més moderades. En les properes 24 hores els gruixos en alguns indrets del vessant nord podrien arribar als 50 centímetres de neu nova. 

Tot i que encara és aviat per confirmar-ho, de cara al cap de setmana sembla que s’espera un nou front que podria portar encara més gruixos de neu. Tot plegat, acompanyat de fortes ratxes de vent del nord i temperatures ben fredes. El Pirineu va quedar emblanquinat el passat dilluns per primer cop aquesta tardor, i va obligar a circular amb cadenes pel port de la Bonaigua.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació