Dijous, 25 d'abril de 2024
educació

Manifestació a Tremp en suport als vuit mestres de la Seu citats a declarar

Una trentena de professors de l’INS Tremp han realitzat una marxa lenta a favor de l’escola catalana

Redacció 7 de novembre de 2017 a les 11:38
Els manifestants amb una pancarta a la glorieta de l’entrada a Tremp | Cedida
Una trentena de professors de l’Institut de Tremp s’han manifestat aquest matí a favor de l’escola catalana i en suport als vuit mestres de la Seu d’Urgell que avui han estat citats a declarar davant del jutge pel tractament que van fer sobre el referèndum de l’1 d’octubre a classe amb els seus alumnes i als quals se’ls acusa d’un possible delicte d’incitació a l’odi.

Els docents s’han concentrat a les portes de l’Institut i després han realitzat una marxa reivindicativa pels voltants del centre fins arribar a la glorieta d’entrada a la ciutat, on han desplegat una pancarta on s’hi podia llegir Escola catalana = Convivència, Democràcia i Llibertat.

Denunciats per tres famílies

Els vuit mestres de la Seu d'Urgell estan investigats pel tractament que van fer a classe dels fets de l’1 d’octubre arrel d’una denúncia de tres famílies d’alumnes, almenys una d’elles amb un fill d’una agent de la Guàrdia Civil, que asseguren que els menors van patir humiliacions, insults i agressions fora de l'escola. Aquests denunciants ja van declarar davant el mateix jutge el passat 18 d'octubre i ara se cita a declarar els docents per saber la seva versió dels fets.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació