Dilluns, 29 d'abril de 2024
Fira

Sort tanca una exitosa Fira de Tardor

El temps assolellat de diumenge va compensar la pluja de dissabte i va permetre que se celebrés el concurs nacional i la mostra d’ovella xisqueta

Darío Albert 6 de novembre de 2017 a les 11:17
El concurs de ganxo va ser un dels actes que més públic va aplegar | Darío Albert
Cap de setmana de contrastos a la Fira de Tardor de Sort. El temps assolellat de diumenge va compensar la pluja de dissabte i va permetre que se celebrés el concurs nacional i la mostra d’ovella xisqueta. El regidor de Fires de l'Ajuntament de Sort, Aitor Soto, n'ha fet un balanç molt positiu tot i reconèixer que la pluja de dissabte "és una llàstima" perquè fa que l'assistència a la fira no sigui tant elevada. 

El concurs d'ovella xisqueta, que premia les millors mostres d'aquesta raça autòctona del Pirineu, ha estat el plat fort de la jornada. Ramon Cornellana, de Farrera, ha estat el clar vencedor del concurs en imposar-se tant a la categoria de borregues com al d'ovelles. Marià Fenosa d'Astell ha guanyat en categoria de marrans. 

En el marc d'aquest concurs també s'ha celebrat la desena prova de ganxo, una tècnica tradicional de pastoreig on hi han participat tant adults com infants i en la que Gerard Cardona de Rivert s'ha proclamat guanyador. Soto ha assegurat que el concurs d'ovella xisqueta és una de les apostes de l'Ajuntament i que dona tot el recolzament a l'Associació Catalana de Criadors d'Oví de Raça Xisqueta, l'organitzadora del certamen. 

Uns altres dels actes destacats ha estat el concurs de ratafia i tast de cerveses artesanes, que aquest any arriba a la tercera edició, que han portat molt moviment a la plaça de l'Església. Una plaça que va viure la primera actuació castellera dels Malfargats de Pallars. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació