Dilluns, 6 de maig de 2024
procés català

El govern espanyol cessa la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós

El Consell de Ministres ha fet fora tots els delegats territorials del Govern, entre altres càrrecs

Jordi Ubach Llorens 1 de novembre de 2017 a les 10:20
Amorós, al centre, en una imatge d’arxiu | Delegació del Govern
El Consell de Ministres del govern espanyol, celebrat de manera extraordinària aquest dimarts a la tarda, ha acordat cessar els delegats territorials del Govern, entre els quals s’hi troba la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, la pallaresa Rosa Amorós. La resta de delegacions afectades són les de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l’Ebre i Catalunya Central. Ho fa en aplicació de l'article 155 de la Constitució, de supressió de l'autonomia de Catalunya.

El govern espanyol també ha cessat al director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, així com el secretari general de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Lluís Juncà. Juncà havia estat nomenat el 24 d'octubre en substitució de Josep Maria Jové, cessat al seu torn pel Govern de la Generalitat, ja que se li havia imposat una multa de 12.000 euros diaris.

Amorós ha expressat a través de Twitter la seva disconformitat amb aquesta decisió, i ha manifestat que es deu “a Catalunya, al president Puigdemont i al Govern de la Generalitat”. 
 
D'altra banda, el Consell de Ministres també ha acordat la supressió de la Secretaria per al desenvolupament de l'autogovern, de l'Oficina per a la millora de les institucions d'autogovern i de la Comissió interdepartamental per al desenvolupament de l'autogovern.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació