Dijous, 25 d'abril de 2024
República catalana

Centenars de pallaresos celebren la proclamació de la República catalana

Els carrers de poblacions com Tremp, Sort o la Pobla de Segur s’omplen de gent per celebrar la independència

Redacció 28 d'octubre de 2017 a les 13:41
L’equip de govern de l’Ajuntament de Tremp va sortir al balcó | Christian Figuera
Centenars de persones van celebrar ahir a les comarques pallareses la proclamació de la República Catalana per part del Parlament. Les celebracions van tenir lloc als carrers de diferents indrets del Pallars, com ara Tremp, Sort, la Pobla de Segur o la Vall Fosca. La més multitudinària va ser la de Tremp, on unes 500 persones van concentrar-se davant l’Ajuntament després de protagonitzar una rua amb vehicles pels carrers de la ciutat.

Les cites es van convocar per les xarxes socials i a mesura que va avançar la tarda la xifra de persones concentrades va anar augmentant progressivament. Les estelades i els càntics a favor de la República es van fer sentir des del primer moment. Les imatges de gent abraçant-se van ser una constant, de la mateixa manera que també es van cantar ‘Els Segadors' en reiterades ocasions. 


A la celebració s’hi va poder veure gent de totes les edats però ha estat la franja de jovent els qui amb més ganes i alegria es van prendre la declaració d’independència d’aquest divendres 27 d’octubre. Per aquest dissabte a la tarda està prevista la celebració a Isona, a les 17h davant l’Ajuntament. A les 17:14h es proclamarà la república i a les 17:30h es farà un brindis col·lectiu.

Algunes de les persones consultades que van assistir a la celebració van destacar l'alegria que els suposa el fet de poder viure la proclamació de la República Catalana i no van dubtar en remarcar la necessitat de defensar-la els propers dies i setmanes davant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola per part del govern espanyol.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació