Divendres, 19 d'abril de 2024
dis la teva!

La pràctica de l’esport femení a Tremp, qüestió de modes?

Carta al director que ens envia un grup d'usuàries de les activitats esportives de la ciutat

Redacció 24 d'octubre de 2017 a les 10:41
És sabut per tothom que la pràctica de l’esport és molt saludable i per tant molt recomanada. A Tremp sempre hem tingut la possibilitat de fer esport: camins i pistes per on caminar, córrer, anar en bici; gimnàs privat amb diverses activitats a escollir; activitats esportives promogudes pel Patronat d’Esports de Tremp; activitats paral·leles, no menys atractives, organitzades per associacions; i actualment un nou gimnàs que causa furor entre la massa trempolina, majoritàriament femenina.

Aquest furor és fruit d’una moda? Potser sí, però en el nostre parer existeixen altres motius. El primer de tots, que el servei que es presta és de qualitat i agrada molt. Però existeixen també altres motius.

Som un grup de persones que durant molts anys hem estat usuaris de les activitats de tennis, gimnàstica, aeròbic, pilates, tai-chi i ioga que ha ofert el Patronat d’Esports a Tremp i hem de dir que hem gaudit de les classes impartides pels seus monitors, reiterem: hem gaudit!, perquè els monitors responsables han estat sempre uns professionals de la matèria.

D’altra banda, les instal·lacions que ofereix el pavelló del Joncar, on es desenvolupen aquestes activitats entre altres, són força còmodes: espais amplis i adequats a les diferents activitats, vestidors, armariets, dutxes, etc. Així doncs, per quin motiu gran part de les usuàries d’aquestes activitats hem fet el canvi al nou gimnàs?

Doncs perquè els anys han fet que els gestors del servei (la regidoria d’esports) caiguin en la comoditat. No han sabut fer front a les diverses problemàtiques sorgides, gens complicades de resoldre:

· Deficiències estructurals en les pistes de tennis, abandonades de fa temps.

· Manca de rigor amb les activitats, concretament aeròbic dels matins del curs passat, la qual van deixar d’impartir sense ni tan sols comunicar-ho als usuaris i deixant aquella hora sense servei.

· Manca de rigor també en la distribució d’espais, concretament en l’activitat de ioga, que a mig curs va ser relegada de la sala assignada per afavorir clarament una nova activitat i el seu monitor, comportant alhora que l’activitat no es pogués dur a terme amb la mateixa qualitat que fins aquell moment per insuficiència d’espai.

· Intent d’actualització amb una activitat nova per la qual calia fer un pagament afegit si se’n volia gaudir.

· Manca d’adaptació de les quotes, cobrant el mateix import a aquelles persones que assistien a diverses activitats com a aquelles que només en gaudien d’una.

· I un llarg etcètera el qual no transmetem donat que hem estat sabedors arran de converses però no n’hem estat afectats directament.

En conclusió, per què la majoria de les dones del poble han decidit fer un canvi de les activitats ofertes pel Patronat d’Esports de Tremp al nou gimnàs? No és pas per la falta de professionalitat dels monitors, NO, sinó per la manca d’implicació per part dels responsables en la seva gestió.
 

Com participar al "Dis la teva"?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació