Divendres, 26 d'abril de 2024
canal de gavet

Endesa inicia el buidatge del canal de Gavet per fer-hi treballs de millora

L'actuació mantindrà sec el conducte durant cinc setmanes i comportarà l'aturada de la central hidroelèctrica

Redacció 24 d'octubre de 2017 a les 09:15
Abans de buidar el canal s'han de rescatar les espècies animals que hi viuen | Endesa
Endesa, propietària del canal hidroelèctric de Gavet, ha començat aquesta setmana el seu buidatge periòdic. L'objectiu és realitzar-hi diversos treballs de manteniment i millora. Abans però, operaris de l'empresa Eccus, contractada per la companyia elèctrica, rescaten la fauna i altres espècies que habiten en aquesta infraestructura. Els exemplars de peixos que es trobin seran traslladats al riu Noguera Pallaresa. 

Les actuacions que duran a terme tindran una durada de cinc setmanes i suposa l'aturada tècnica de la central hidroelèctrica de Talarn, la de Gavet i la de Terradets. En concret, es millorarà el revestiment de formigó del canal de dos trams i es realitzaran reparacions puntuals de desperfectes que s'hagin pogut detectar. El buidatge del canal es realitza cada dos anys, pel que també s'aprofitarà per netejar el fons de les herbes i algues que hi creixen en aquest temps. 
 
El canal de Gavet va entrar en servei l'any 1923 i des de llavors recull l'aigua a la sortida de la central hidroelèctrica de Talarn i la canalitza fins a la central de Gavet. Si bé, la funció principal d'aquesta infraestructura –una de les més rellevants del Pallars Jussà–  és la producció d'energia elèctrica, també en destaca el seu aprofitament auxiliar de caràcter agropecuari, ja que s'utilitza com a canal de reg per a l'explotació agrícola de la zona.  
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació