Dijous, 25 d'abril de 2024
Fira

Esterri d'Àneu viu una fira de Santa Teresa amb les vaques i cavalls com a protagonistes

Més de 200 d'animals van participar a la subhasta i els concurs que s'han celebrat durant el cap de setmana

Darío Albert 23 d'octubre de 2017 a les 11:56
Una quarentena d'equins van participar al concurs de Cavall Pirinenc Català | Marta Boleda
Esterri d'Àneu ha acollit aquest cap de setmana una nova edició de la fira de Santa Teresa. El plat fort va arribar el dissabte amb la 15a subhasta de vedells i vedelles de raça Bruna dels Pirineus. Des de l'organització es destaca el seu bon desenvolupament, ja que es va aconseguir subhastar el 90% de les 122 vedelles que hi van participar, a més de nou mascles, dels quals se'n van vendre cinc. 

Un altra de les cites més importants del cap de setmana ha estat el concurs de vaca bruna, que enguany ha arribat a la 37ena edició. Aquest és el certamen amb més volum d'animals de tot el Pirineu català. Enguany, hi ha participat una seixantena d'animals, en les set categories diferents. 

L'altre gran protagonista de la fira ha estat el Cavall Pirinenc. Fins a 42 equins d'aquesta raça han participat al 23è concurs, celebrat diumenge. Ara, els guanyadors competiran al concurs nacional, que tindrà lloc el tercer cap de setmana de novembre a Esterri d'Àneu, juntament amb els guanyadors dels certàmens celebrats a la resta de comarques del Pirineu.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació