Dimarts, 23 d'abril de 2024
Refugis

Un vídeo repassa els 100 anys d'història del refugi de Colomina

La construcció de l'edifici s'emmarca amb l'arribada de les centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca

Redacció 20 d'octubre de 2017 a les 10:23

El refugi de Colomina, situat a la capçalera de la Vall Fosca a 2.395 metres d'altitud, està de celebració. Aquest any es commemora el centenari de la Casa Keller, que rep el nom de l'enginyer suís que va dirigir les obres. La construcció de l'edifici s'emmarca amb l'arribada de les centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca. 

Per celebrar-ho, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha editat el documental "100 anys de Colomina", en que repassa la història de l'edifici i la importància de l'enclavament situat al centre dels trenta estanys que hi ha a la Vall. 

En el documental hi parla Eva Perisé, del Museu Hidroelèctric de Capdella, la coordinadora del fons històric d'Endesa, Vanessa López, el cap de l'àrea de territori de la FEEC, Josep Casanovas, els guardes del refugi Gerard Garreta i Marta Riba, i el guia de muntanya Joan Belmonte. 

L'any 1973, l'edifici es va convertir en el refugi de Colomina després que FECSA, propietària de la construcció, cedís la seva explotació a la FECC. Actualment, és un dels refugis gestionats per la federació més visitats, amb més de 3.500 persones que hi fan nit anualment. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació