Dilluns, 29 d'abril de 2024
procés català

Es creen els primers Comitès de Defensa del Referèndum al Pallars

Els de Tremp i la Pobla de Segur s’han constituït aquesta setmana, mentre que el del Sobirà ho farà el dimarts que ve | Aquests espais neixen amb l’objectiu de coordinar i difondre les accions de protesta previstes els propers dies

Jordi Ubach Llorens 20 d'octubre de 2017 a les 10:47
Manifestació a Tremp per l’aturada de país del passat 3 d’octubre | Darío Albert
Tal com ha passat en diversos indrets de Catalunya, al Pallars també s’han creat els Comitès de Defensa del Referèndum (CDR), també anomenats Comitès de Defensa de la República. És el cas de Tremp i la Pobla de Segur, que plantegen aquests espais com un moviment popular de coordinació i no partidista per donar continuïtat al moviment sorgit al carrer arran del referèndum de l’1 d’octubre.

Segons han explicat els seus membres, els CDR de Tremp i de la Pobla no es conformen com a cap organització en sí, sinó com una eina de treball que requereix de la col·laboració de partits i entitats. La voluntat dels comitès és prendre les decisions en comú i facilitar la mobilització en els propers dies, unes concentracions que es preveuen habituals arran de les detencions de Sànchez i Cuixart.

En el cas de Tremp, formen el CDR set persones, mentre que a la Pobla de Segur són cinc els integrants del comitè. En tots dos casos, aquests espais neixen amb l’objectiu de coordinar les accions i fer-les amb sentit i de manera unificada.

Tot i no aparèixer al mapa de CDR del país, en altres indrets de la comarca també hi ha grups de treball en el mateix sentit, com és el cas de la Vall Fosca, Isona o Salàs de Pallars. Pel que fa al Pallars Sobirà, ara mateix s’està creant un Comitè de Defensa del Referèndum a la comarca i el proper dimarts, segons han explicat els seus impulsors, ja estarà operatiu. 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació