Dilluns, 6 de maig de 2024
Procés català

Els carrers del Pallars s’omplen de llum per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart

Les places i els carrers de les poblacions pallareses es tornen a omplir, aquest cop amb espelmes

Jordi Ubach Llorens 17 d'octubre de 2017 a les 21:02
L’alcalde i regidors de Tremp, aquest vespre, durant la manifestació | Jordi Uriach
Els veïns de les principals localitats pallareses han tornat a sortir al carrer aquest dimarts al vespre, en aquesta ocasió per exigir l’alliberament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el de l’ANC, Jordi Sànchez.

Entre crits de “Llibertat!" i “Independència" i cants com L’Estaca, centenars de persones han encès espelmes per reclamar la seva posada en llibertat i han omplert els carrers i les places del Pallars. En alguns casos, les manifestacions han estat acompanyades per la lectura d’un manifest signat per totes dues entitats.

Els actes han estat, en general, senzills i emotius, i han donat inici a les 20h del vespre. Especialment destacable ha estat la concentració de Tremp, on més de mig miler de persones han realitzat una rua pels carrers de la ciutat després de concentrar-se davant de l’ajuntament. Els carrers d’altres poblacions com Sort, la Pobla de Segur, Isona o Esterri d’Àneu també han acollit manifestacions en suport a Sànchez i Cuixart.


Relleu assegurat

Òmnium Cultural i l'ANC han alertat aquest dimarts al govern espanyol que "per més gent que empresonin, sempre hi haurà relleu". Ho ha dit, concretament, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, als parlaments finals de la concentració de rebuig a l’empresonament dels presidents de les dues entitats, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, feta a Barcelona.

Alcoberro ho ha dit al costat del portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, que en el seu parlament ha convidat a recordar que Cuixart i Sànchez són "dues veus de pau i de diàleg" cada vegada que se surti al carrer per defensar els drets i les llibertats de les persones i del país. Alcoberro i Mauri no han dubtat a qualificar els presidents de les dues entitats, empresonats provisionalment per l'Audiència Nacional en el marc de la investigació d'un delicte de sedició, de "presos polítics".
 

Veïns de Tremp concentrats aquest vespre. Foto: Anna Llorens

 

Els veïns de Sort s’han tornat a mobilitzar aquest vespre. Foto: Pepe Sala

 

Els veïns de Tremp han completat un recorregut pels carrers de la ciutat. Foto: Jordi Uriach

 

Missatge amb espelmes a Tremp demanant la llibertat de Sànchez i Cuixart. Foto: Anna Llorens

   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació