Dilluns, 6 de maig de 2024
Procés català

El Pallars protesta per les detencions de Sànchez i Cuixart

Les places de les poblacions pallareses s’omplen en suport als presidents de l'ANC i Òmnium

Darío Albert 17 d'octubre de 2017 a les 12:24

El Pallars ha mostrat aquest migdia el seu rebuig a les detencions del presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Els pallaresos han respost així a la crida per concentrar-se a les dotze del migdia davant dels ajuntaments i dels llocs de treball del país. 

Unes 350 persones s'han reunit davant l'Ajuntament de Tremp, on la regidora Anna Ritz ha llegit el manifest de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). En el comunicat, el col·lectiu demana la llibertat pels presidents de les entitats sobiranistes i avisa que el procés "no va de noms propis" i que si empresonen "els dos Jordis, ens empresonen a tots". 
 

A Sort, shi han reunit unes 200 persones. Foto: Pepe Sala


A Sort, unes 200 persones s'han concentrat davant el consistori, en la primera convocatòria feta per l'ANC i Òmnium. Les dues entitats també  han cridat a fer una concentració a les vuit del vespre amb espelmes a Barcelona per reclamar la llibertat dels presos polítics. En aquest sentit, els consistoris han fet una crida per reunir-se davant dels ajuntaments a la mateixa hora.

La delegació de l’ANC al Pallars Jussà ha informat que per aquesta tarda s’ha convocat a una manifestació amb espelmes a les 20h davant l’Ajuntament de Tremp.
 

Llegeix el manifest de l'AMI

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació