Dimecres, 1 de maig de 2024

La Pobleta de Bellveí celebra la seva fira més tradicional

Èxit de paradistes i de públic en una nova edició d'una de les fires amb més renom del Pallars Jussà, on el temps hi va acompanyar durant tot el cap de setmana

Pallars Digital 7 d'octubre de 2013 a les 11:04
La Pobleta de Bellveí, a La Vall Fosca, s'ha vestit de gala aquest cap de setmana per celebrar la fira ramadera i reivindicar-ne la seva tradició. Durant els dos dies que ha durat la mostra s'han realitzat tot tipus d'activitats com concursos, teatre o exhibicions d´oficis artesans. Entre ells, ferrers, ceramistes, teixidors o forjadors demostraven el seu domini.
 
En la present edició s'ha volgut posar èmfasi en el concurs de raça bruna. A banda de distingir la qualitat d'aquesta espècie autòctona, s'hi han exposat altres races de vaca, com la llemosina, la xarolesa o la salers.
 
La Fira ramadera recupera, any rere any, l'important prestigi perdut. L'alcalde de La Torre de Capdella, Josep Dalmau, va destacar la recuperació de la fira en els últims anys, una tradició que "pràcticament s'havia perdut" i que l'havia convertit, anys enrerem en una de les "mostres agrícoles més importants de l'estat".
 
El Director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a Lleida, Jaume Fabà, va ser l'encarregat juntament amb les autoritats locals i comarcals d'inaugurar la fira, i va voler destacar la importància de la Fira per la comarca i el Pirineu. Fabà en va remarcar el seu aspecte lúdic, fet que apropa la gent a visitar-la i a gaudir-ne més.
 
Un altre dels actes destacats del cap de setmana va tenir lloc el dissabte amb una xerrada gastronòmica a càrrec de Sisco Farràs i Núria Casaubón. El col·loqui va servir per introduir la campanya 'Cuina de fira', emmarcada en el projecte Al teu gust.
 
La Fira de La Pobleta es va consolidant any rere any com una de les mostres ramaderes i gastronòmiques més importants del territori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor