Divendres, 26 d'abril de 2024
procés català

Polèmica pel posicionament de «La Bruixa d’Or» sobre la independència

La popular administració de loteria deixa clar què en pensa del conflicte entre Catalunya i Espanya | Xavier Gabriel critica en una conversa telefònica l’Ajuntament de Sort i els veïns que diu que l’odien “perquè són uns fracassats”

Jordi Ubach Llorens 15 d'octubre de 2017 a les 19:14
Xavier Gabriel parlant amb l’alcalde de Sort, Raimon Monterde, el passat desembre | ACN
La Bruixa d’Or de Sort ha trencat el seu silenci i s’ha posicionat sobre la independència de Catalunya. Ho ha fet a través d’un comunicat al diari Crónica Global i en una imatge compartida a les xarxes socials, on la popular administració de loteria ha dit que “estima Catalunya i se sent espanyola”. En el mateix sentit s'ha manifestat el seu propietari, Xavier Gabriel. 
 
Un àudio comprometedor

Aquest posicionament arriba hores més tard que hagi circulat a través de WhatsApp un àudio, al qual ha tingut accés aquest diari, d’una trucada telefònica d’un desconegut a l’administració de loteria. En aquesta conversa, mantinguda amb una persona que mai s’identifica, Gabriel respon que li sobren “collons” per dir “alt i clar” que “sóc espanyol i estimo Catalunya” quan és preguntat sobre el seu posicionament sobre la independència.

El propietari de La Bruixa d’Or també critica el consistori municipal. “Em barallo amb el puto ajuntament del meu poble cada dia”, assegura sense pèls a la llengua. Gabriel també critica els seus detractors, “gent que m’odia perquè són uns fracassats. Gent que el seu fill enlloc de ser un orgull és un porrista de merda”, afirma.

Finalment, Gabriel explica que recentment va abraçar dos Guàrdia Civils que van visitar l’administració per comprar loteria, una parella jove a la que va desitjar “tota la sort del món”. 

Reaccions per a tots els gustos

Les paraules de Gabriel han despertat reaccions de tots colors. A Sort i el Pallars Sobirà no han sentat gens bé les dures declaracions del loter. Molts veïns li han fet arribar a Gabriel el seu disgust a través de les xarxes socials, unes discrepàncies que el mateix Gabriel s’ha encarregat de respondre.



Però la repercussió ha arribat més enllà de la capital del Pallars Sobirà. La diputada de la CUP, Mireia Boya, ha constatat que l’empresa no marxarà de Catalunya passi el que passi. "El problema de La Bruixa d'Or és que si canvia de seu com altres i deixa Sort, perd el negoci. La sort és Sort", ha dit a través de Twitter.
 
També s’ha posicionat la cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas (Ciutadans), que en una piulada ha donat suport a l’empresari pallarès.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació