Dilluns, 6 de maig de 2024
Referèndum

La participació definitiva en el referèndum s'enfila fins als 2,28 milions

Un 90% va optar pel "sí", mentre que els partidaris del "no" es van quedar en un 7,83% | El Priorat és la comarca en què més es va votar, i a la Vall d'Aran és on es va participar menys

Oriol March 6 d'octubre de 2017 a les 18:19
Una dona votant a l'Escola Industrial. | Juanma Peláez
El Govern ha fet públics aquest divendres els resultats del referèndum a través d'un comunicat. La participació total ha estat de 2,28 milions de persones, dels quals un 90% van optar per la independència i un 7,83% es van mobilitzar a favor del "no". El recompte s'ha fet tenint en compte exclusivament les paperetes vàlides, no aquelles que van ser "segrestades" per les accions de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil durant l'accidentada jornada de votacions a Catalunya. La xifra de 2,28 milions és inferior a la del 9-N -2,35- però aquell dia no hi va haver cap repressió policial.

La xifra total de vots a favor de l'estat català va ser de 2.044.038, mentre que el "no" va aconseguir 177.547 sufragis. El vot en blanc va obtenir un percentatge proper al 2% i un total de 44.193 partidaris. El percentatge total de participació, si es té en compte el cens -5,3 milions de persones-, va ser del 43%.

"Ateses la configuració de cens universal i la mobilització de votants des de col·legis electorals tancats cap a altres punts de votació, alguns municipis presenten més votants que persones en el cens", puntualitza l'executiu en el document. La comarca on es va votar més -percentualment- va ser el Priorat, amb un 85,42% de participació, mentre que a la Vall d'Aran no es va arribar ni tan sols al 25%. Al Tarragonès no es va arribar al 30%, cosa que sí que va passar al Barcelonès i al Baix Llobregat.

Amb la proclamació oficial dels resultats, el Parlament ja pot encetar el compte enrere per a la declaració de la independència, segons el que disposa la llei del referèndum. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té intenció de comparèixer dimarts vinent a partir de les sis de la tarda per explicar els propers passos. De fet, Puigdemont ja afina la declaració de la independència.
 

Resultats definitius del referèndum by naciodigital on Scribd

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació