Dissabte, 20 d'abril de 2024
Referèndum

Mobilització a l’Escola Valldeflors de Tremp per garantir l’1-O

L’escola, seu del col·legi electoral de Tremp, s’ha omplert aquesta tarda d’activitats lúdiques per evitar que es precinti el centre de votació | Els Mossos d’Esquadra han aixecat acta després de comprovar que no s’hi estava realitzant cap activitat relacionada amb la preparació del referèndum

Jordi Ubach Llorens 29 de setembre de 2017 a les 18:08
Imatge dels tres agents arribant a l’Escola Valldeflors de Tremp | ACN
Berenar, un partidet de bàsquet entre pares i mares, activitats i tallers per a nens, una xerrada de la ONG Barcelona Human Aid... Són algunes de les propostes que s’han organitzat per aquest cap de setmana a l’Escola Valldeflors de Tremp, seu del col·legi electoral de la capital del Pallars Jussà.

Unes 150 persones han assistit avui a les 17h de la tarda al pati de l’escola per participar de les activitats que ha organitzat l’AMPA i així evitar que es precinti el centre de votació. La mobilització ha tingut efecte i els trempolins han respòs, però des del mateix pati de l’escola s’ha fet una crida a que la gent hi continuï acudint durant tot el cap de setmana.


Els Mossos aixequen acta

Al voltant de les 18h de la tarda han fet acte de presència tres agents dels Mossos d’Esquadra, que han comprovat que si a l’escola s’hi estava realitzant alguna activitat relacionada amb la preparació del referèndum. Una actuació que no ha impedit que els assistents ocupessin el col·legi, que diumenge serà el centre de votació per a milers de trempolins. 

Els agents han comprovat que solament s’hi estava celebrant activitats esportives i culturals, han aixecat acta i han abandonat l’escola entre els aplaudiments dels assistents. Els agents, però, han advertit que s’ha de desallotjar el centre abans de les 6 del matí de l’1 d’octubre. Des de l’AMPA han indicat que així ho faran, però no es descarta que altres col·lectius mantinguin activa la mobilització. 
 

Nens i pares jugant al pati de l’escola, aquesta tarda. Foto: ACN


L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han fet una crida arreu de Catalunya a custodiar els col·legis electorals. 
 

Activitats previstes pel cap de setmana a Tremp. Foto: AMPA Escola Valldeflors

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació