Dijous, 18 d'abril de 2024
Refugi

El refugi de Colomina celebra els seus 100 anys

Anualment més de 3.500 persones fan nit en un dels refugis més visitats que gestiona la FEEC

Pallars Digital 23 de setembre de 2017 a les 10:03
El refugi de Colomina es troba a 2.395 metres d'altitud | Gerard Garreta
La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) està de celebració. Aquest diumenge celebrarà el centenari de la construcció del refugi de Colomina, situat a la capçalera de la Vall Fosca a 2.395 metres d'altitud. La construcció de l'edifici, que va rebre el nom de Casa Keller, l'enginyer suís que va dirigir les obres, s'emmarca amb l'arribada de les centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca. 

Els actes arrencaran a partir de dos quarts de dotze del migdia, amb la projecció del documental "100 anys de Colomina". Després es presentaran les obres d'ampliació de l'edifici. 

L'any 1973, l'edifici es va convertir en el refugi de Colomina després que FECSA, propietària de la construcció, cedís la seva explotació a la FECC. Actualment, és un dels refugis gestionats per la federació més visitats, amb més de 3.500 persones que hi fan nit anualment. 

Aquesta primavera, el refugi va patir unes obres de rehabilitació i millora que van suposar guanyar en comoditat i espai, uns 80 metres quadrats en dues plantes. L'ampliació es va fer amb panells prefabricats de fusta procedent dels boscos de la zona, que va facilitar que l'adequació es completés en un temps rècord. Es tracta del mateix sistema que es va utilitzar l'any 1917 a base de planxes de fusta prefabricades i caragolades.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació