Divendres, 19 d'abril de 2024
Referèndum

Convoquen tractorades «per la llibertat» a Lleida i a la resta de Catalunya

UP, JARC i FCAC asseguren que el sector agrari també es vol mobilitzar en defensa de la democràcia i contra la vulneració dels drets fonamentals dels catalans

Redacció 22 de setembre de 2017 a les 10:45
Imatge de la Marxa Pagesa per la Dignitat | Adrià Costa
Les organitzacions agràries Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultura i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han convocat "marxes pageses per la llibertat i la dignitat del país" en forma de tractorades aquest dissabte 23 a Lleida i divendres 29 a la resta de Catalunya. Els seus màxims representants asseguren que el sector agrari també es vol mobilitzar en defensa de la democràcia i contra la vulneració dels drets fonamentals dels catalans.

Dissabte els tractors sortiran de bon matí de les capitals de les comarques de la demarcació deLleida i la previsió és que es concentrin a les 12h al voltant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida. Els convocants esperen com a mínim un centenar de tractors.

El coordinador nacional d'UP, Joan Caball, el president de JARC, Francesc Boronat, i el president de la FCAC, Ramon Surroca, han signat un manifest conjunt on posen de manifest el seu compromís "amb el dret dels catalans a decidir el seu futur com a poble" i lamentant fets que "suposen un atac a les llibertats d'ideologia, d'expressió, de reunió, d'informació, de correspondència i de privacitat, la judicialització del debat polític a Catalunya, l'erosió de la separació de poders, la limitació a la llibertat d'expressió dels càrrecs electes i la intervenció de les finances catalanes que posen en risc les polítiques agràries i rurals del país".

Per tot això, exigeixen "l'immediat restabliment dels drets fonamentals i les llibertat conculcades, així com el restabliment de l'autonomia financera de la Generalitat". Joan Caball ha insistit que el manifest està obert a altres organitzacions que s'hi vulguin sumar. UP, JARC i FCAC també han demanat la llibertat de tots els detinguts en les operacions de la Guàrdia Civil d'aquest dimecres.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació