Dilluns, 29 d'abril de 2024
Referèndum

Els alcaldes de la Pobla i Sant Esteve de la Sarga es neguen a declarar pel cas de l'1-O

Lluís Bellera i Jordi Navarra han estat els primers alcaldes pallaresos en declarar davant la Fiscalia | Més d’un centenar de persones s’han concentrat davant del jutjat de Balaguer per mostrar el seu suport als alcaldes i al referèndum | Dijous serà el torn dels alcaldes de Tremp, Sort i Rialp

Redacció / ACN 20 de setembre de 2017 a les 15:53
Els alcaldes de la Pobla i Sant Esteve, agraint el suport dels concentrats | ACN
Lluís Bellera i Jordi Navarra, alcaldes de la Pobla de Segur i Sant Esteve de la Sarga respectivament, han estat els primers alcaldes pallaresos citats a declarar per donar resposta a la citació judicial pel suport municipal al referèndum de l’1 d’octubre. Ho han fet juntament als alcaldes de Balaguer i Artesa de Segre, aquest matí, al jutjat de Balaguer.

Tant Bellera com Navarra s’han negat a respondre cap de les 23 preguntes que els ha fet la fiscal, acollint-se al seu dret a no declarar, i han sortit del jutjat sense haver signat l’acta per disconformitat amb la fiscal perquè no ha volgut reflectiu determinats aclariments de l’advocada dels alcaldes. A fora del jutjat s’han concentrat més d’un centenar de persones que han mostrat el seu suport als alcaldes cridant “no esteu sols", "votarem" o "independència".


Fins la capital de la Noguera s’hi han desplaçat membres d’Esquerra Republicana de Catalunya, partit del què formen part els dos alcaldes, així com veïns del Pallars Jussà. Bellera, que ha arribat puntual, ha declarat a les 12h del migdia, i ha donat el seu testimoni a Navarra, que ho feia a les 13 hores. A la sortida davant del jutjat s’han sentit molts cants i consignes independentistes.

Els alcaldes no han volgut declarar ni respondre cap pregunta davant la fiscal però sí que ho han fet davant dels veïns que els esperaven davant el jutjat. Tots quatre, molt emocionats, han agraït l'escalf de la gent i el suport dels veïns. Tots han coincidit en destacar que es deuen als ciutadans i que per ells s'han presentat al jutjat.
 

Grup de veïns concentrats a les portes del jutjat de Balaguer en suport als alcaldes. Foto: ACN


Manifestacions de suport als alcaldes

Aquest dimecres al vespre hi ha convocades a les capitals de comarca pallareses sengles manifestacions de suport als alcaldes citats a declarar. El primer acte tindrà lloc a les 20h del vespre davant l’Ajuntament de Tremp, on es donarà suport a tots els alcaldes de la comarca.

A les 20:15h la mobilització es repetirà a Sort, davant l’Ajuntament, per tal de donar suport a l’alcalde del municipi, Raimon Monterde. Demà dijous la mobilització es traslladarà a Rialp, on els veïns estan convocats a les 20h del vespre davant l’Ajuntament de Rialp en suport a l’alcalde de la població, Gerard Sabarich. 
 

Acte unitari de suport als alcaldes del Pallars Jussà. Foto: Assemblea


A banda d’aquestes mobilitzacions, s’ha fet una crida mitjançant les xarxes socials per donar suport als alcaldes durant la seva declaració. L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha estat citat per la Fiscalia perquè declari sobre la seva vinculació en el referèndum demà dijous 21 de setembre a les 10 del matí a la secció territorial de la Fiscalia de Balaguer. Una hora més tard, al mateix lloc, ho farà l’alcalde de Rialp i vicepresident de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, i a les 12h serà el torn del batlle de Sort, Raimon Monterde.
 

Llistat de citacions d’alcaldes

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació