Divendres, 17 de maig de 2024
Ocupació

El SOC beneficia més de 500 persones al Pirineu durant el 2017

El Servei d'Ocupació de Catalunya va invertir tres milions d'euros al territori per implementar accions a favor de l'ocupació

Darío Albert 20 de setembre de 2017 a les 11:04
L'Epicentre ha acollit la presentació del programa | Darío Albert
El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) beneficia 573 persones a l'Alt Pirineu i Aran durant l'any 2017. L'organisme ha invertit tres milions d'euros amb per implementar accions que comportin una disminució de l'atur. Aquest dimecres, l'Epicentre de Tremp ha acollit la presentació de les polítiques d'ocupació al territori. 

De la inversió de tres milions d'euros, la principal partida - prop d'un milió i mig- és la destinada a projectes de Garantia Juvenil. En aquest sentit, la directora general del SOC, Mercè Garau, ha destacat que l'objectiu principal d'aquestes polítiques és fer front al despoblament. "Volem donar l'oportunitat a la gent que viu al territori per a que realment es pugui quedar a casa seva, amb una feina digna i amb unes bones condicions de vida" ha afegit. 

Pel que fa a la taxa d'atur, Garau ha explicat que "oscil·la entre el cinc i el 10%" i que és una mica inferior a la mitjana de Catalunya. Segons la directora del SOC, en l'últim any els nivells d'ocupació han augmentat un 1'43% i ha reconegut que "no és una dada satisfactòria" i és una mostra que "encara tenim molta feina per fer". 

Segons el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, s'ha prioritzat en el conjunt dels programes els col·lectius amb més dificultats d'accés al món laboral, com ho poden ser les persones joves, els majors de 45 anys o els aturats de llarga durada. Al conjunt de Catalunya, el pressupost del SOC per aquest any ha estat de més de 380 milions d'euros, que han beneficiat a 220.000 persones. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació