Divendres, 19 d'abril de 2024
Meteorologia

Mes d'agost càlid i sec a bona part del país

Els primers dies del mes Catalunya va viure una onada de calor amb temperatures superiors als 40 graus

ACN 1 de setembre de 2017 a les 16:50
Temperatures de rècord en els primers dies d'agost | Daniel Yeste
El Servei Meteorològic de Catalunya qualifica l'agost de càlid especialment a la meitat nord i molt càlid al massís del Montseny i Prepirineu central. Els primers dies del mes van ser els més calorosos i durant aquest episodi de calor intensa es van assolir o superar els 39 graus en zones com la Conca de Tremp.

Així mateix, l'agost ha estat sec a gran part del país i molt sec a zones de les Terres de l’Ebre, del litoral, Altiplà Central, conca de Tremp i Prepirineu central i, en canvi, ha estat plujós al vessant sud del Pirineu Occidental. Segons indica el Servei Meteorològic, la meteorologia de l’agost ha estat marcada per l’omnipresent presència de l’anticicló Atlàntic en superfície que va afavorir l’estancament de la massa d’aire càlida tropical en els nivells més baixos de la troposfera.

A diferència del juliol, que en general climàticament és el més sec de l’any a gran part de Catalunya, l’agost és més plujós com a conseqüència de l’arribada, especialment durant la segona quinzena del mes, de sistemes frontals que afavoreixen la formació de tempestes.

El mes d’agost tan sols quatre dies no van estar afectats per precipitació en algun punt del país, però aquestes van ser molt irregulars i amb quantitats de precipitació poc destacable. D’aquesta manera, el mes ha estat sec o molt sec a gran part del territori al no superar les quantitats acumulades les mitjanes climàtiques de l’agost.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació