Divendres, 26 d'abril de 2024
acampada

Els Agents Rurals es plantegen comissar les tendes de les acampades il·legals

Denuncien diversos casos a Aigüestortes i el Parc Natural de l’Alt Pirineu

Jordi Ubach Llorens 17 d'agost de 2017 a les 10:06
Imatge d’alguna de les tendes acampades il·legalment aquesta setmana | Agents Rurals
Els Agents Rurals han detectat en els darrers mesos un augment del nombre d’acampades il·legals al Parc Natural de l’Alt Pirineu i al Parc Nacional d'Aigüestortes. És per aquest motiu que des del cos s’està estudiant la possibilitat de comissar les tendes d’aquells campistes que acampin de manera il·legal dins els límits d’aquestes dues zones protegides. 

Quan els Agents Rurals detecten una acampada il·legal, normalment no hi troben ningú a dins, ja que en general els seus campistes estan fent ruta. Els membres del cos deixaven fins ara una nota dins la tenda per avisar d’aquesta mala praxis, però en comprovar que aquesta pràctica s’ha estés, ara es plantegen comissar les tendes quan no hi trobin ningú a dins.

L’últim cas ha tingut lloc aquesta setmana al Parc Nacional d’Aigüestortes i al Parc Natural de l’Alt Pirineu, on els Agents Rurals han efectuat diverses denúncies per acampades il·legals o sense permís. En la majoria dels casos s’han trobat les tendes buides. Les sancions per acampar de manera il·legal ascendeixen als 300 euros.

Els Agents Rurals recorden que a Aigüestortes està prohibit pernoctar i acampar, així com practicar bivac, i que al Parc Natural s’ha de demanar autorització per practicar l’acampada lliure, tot i que es pot pernoctar de 20 a 8 hores.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació