Dijous, 25 d'abril de 2024
vi

Un llibre repassa la història del conreu de la vinya i el vi a la Conca de Tremp

Xavier Tarraubella i Laureà Pagarolas van presentar dissabte el llibre “La Conca de Tremp, celler del Pirineu” a l’Epicentre de Tremp

Redacció 14 d'agost de 2017 a les 09:53
La presentació va tenir lloc a l’Epicentre de Tremp | Epicentre
La sala d’actes de l’Epicentre de Tremp va acollir dissabte la concorreguda presentació del llibre La Conca de Tremp, celler del Pirineu, de Xavier Tarraubella i Laureà Pagarolas, un llibre que fa un repàs sobre els dos mil anys d’història del conreu de la vinya i el vi a la Conca de Tremp. Els autors van ser els encarregats de presentar el seu treball, en un acte organitzat per l’editorial Bresca i la llibreria La Singratalla.

Aquesta zona ha destacat històricament pel conreu de la vinya i la producció de vi, el qual ha incidit especialment en l’economia, la societat i la cultura de la zona. La presència, encara avui, de cellers i cups en moltes cases dels seus pobles constitueix un testimoni inqüestionable d'aquest fenomen i de la tradicional funció de la Conca de celler del Pirineu.

Aquest llibre dóna, de manera divulgativa però alhora rigorosa, una visió transversal d'aquest conreu, és a dir, no només de la seva evolució en el decurs dels segles, sinó també del seu comerç i consum, dels sistemes tradicionals de producció i dels aspectes relacionats amb la toponímia i el folklore, a més d'una visió del present i de les seves perspectives de futur.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació