Dijous, 25 d'abril de 2024
Mostremp

El Mostremp surt al carrer en la seva sisena edició

La rambla Doctor Pearson acollirà diferents actes amb la intenció d’apropar el festival al públic | Una seixantena de curts s’han presentat en l’edició d'enguany, dels quals 12 han passat la primera selecció

Jordi Ubach / Darío Albert 10 d'agost de 2017 a les 14:41
Ubach i Bergés durant la roda de premsa de presentació del Mostremp | Jordi Ubach
La sisena edició del Mostremp, el festival de curtmetratges rurals de Tremp, ja està en marxa. Del 24 al 27 d’agost, el cinema La Lira acollirà la projecció dels curtmetratges que opten a guanyar els 2.000 euros de premi. Una de les novetats d’aquest any és el Mostremp al carrer, un seguit d’actes que tindran lloc a la carpa muntada a la rambla Doctor Pearson.

Segons ha explicat el director del festival, José Berges, la voluntat és “treure el festival” de dins de La Lira amb l’objectiu d’arribar més a la població i que aquesta senti el festival més a prop. Bergés també ha explicat que l’Ajuntament tallarà al trànsit la rambla Doctor Pearson per facilitar l’accessibilitat peatonal i la seguretat en les activitats programades a l’aire lliure.

En l'edició d'aquest any s'hi han presentat una seixantena de curts, dels quals 12 han passat la primera selecció i ara opten a endur-se el premi de 1.000 euros que concedeix el públic i el del jurat, que enguany està format per l'actriu Mònica Lòpez, el productor teatral Carles Manrique i el director Francesc Betriu. 

L’alcalde de Tremp i diputat provincial, Joan Ubach, ha destacat l’”aposta” del consistori trempolí i de la Diputació de Lleida en consolidar un festival que enguany arriba a la sisena edició i que ha de servir, en paraules d’Ubach, per crear una “marca identificativa” que associï el cinema rural amb la ciutat pallaresa i les comarques pallareses en la seva extensió.

Mostremp al carrer

La principal novetat de la sisena edició del festival és el Mostremp al carrer. La rambla Doctor Pearson acollirà la taula rodona Teatre vs. Cinema, el vermut de cine amb els directors dels curtmetratges presents al festival i un mercat d'ofertes de cine amb la col·laboració del Comerç Associat de Tremp. 

Una altra novetat d'aquest any és l'exposició Plató Pallars, que recollirà les millors pel·lícules i curtmetratges que han comptat amb algun indret del Pallars com a espai de rodatge. La mostra, encarregada al periodista Josep Maria Cuenca, es podrà veure al vestíbul de La Lira i, un cop acabat el festival, serà itinerant a diverses poblacions de les dues comarques. 

Tot i que el festival tindrà lloc del 24 al 27 d'agost, els actes del Mostremp ja van començar a principis d'agost amb el Mostremp Sobre Rodes. Aquest any són 10 poblacions les acolliran les projeccions dels curtmetratges guanyadors de l’edició anterior. Pallars Digital serà, un any més, el mitjà oficial de la mostra.
 

Consulta la programació de la sisena edició del Mostremp
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació