Dijous, 25 d'abril de 2024
vins i gastronomia

Ritmes de swing i sons cubans ompliran la 4a edició del JazziVi de Figuerola d'Orcau

La mostra espera més de 3.000 persones aquest dissabte 5 d'agost | Un concert en acústic de Lucrecia i de Guitar Swing Duet ambientaran la jornada

Redacció 3 d'agost de 2017 a les 11:40
Roda de premsa de presentació de la Mostra JazziVi de Figuerola d'Orcau. | DipuLleida
El municipi medieval de Figuerola d'Orcau, al Pallars Jussà, tornarà a omplir-se de música i gastronomia aquest dissabte 5 d'agost, en la 4a edició del JazziVi, el festival que marida aquests dos conceptes, i que enguany presentarà una edició marcada pel swing i els sons cubans, amb els millors vins d'aquesta zona. Un referent, ja establert a la comarca, que aposta per la cultura i recuperar la tradició vitivinícola de Figuerola d'Orcau, i que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, i la complicitat de diversos cellers de la zona. 

De fet, ha recordat el diputat de la comarca, Joan Ubach, en una roda de premsa, l'any passat aquesta mostra ja va ser un "èxit rotund". Per això, en aquesta edició es vol fer "un pas endavant" per arribar a consolidar aquest projecte que pretén promocionar els vins i els productes de proximitat a la comarca. I és que, tal com ha recordat la secretària tècnica de la DO Costers del Segre, Olga Codina, aquesta és una de les set subzones de la DO situada més al nord i que, actualment, va creixent amb més de vuit cellers que ja integren 200 hectàrees de vinyes. 

En el cas de Figuerola d'Orcau, ha concretat la propietària del Celler Terrer de Pallars, Núria Bigorra, amb aquest objectiu també s'ha creat l'Associació Figuerola Poble del Vi, que treballarà conjuntament amb les institucions per posar aquesta zona al mapa, i promocionar-la, tant de cara endins, com també enfora. 

Més de 3.000 persones

En aquesta edició del JazziVi, el municipi espera arribar a les 3.000 persones. Un nombre d'assistents que busca consolidar aquesta mostra que, com cada any, s'iniciarà amb una inauguració i la participació d'un celler convidat d'una altra zona. En aquest cas, s'oferirà una degustació a les 19.00 hores a càrrec d'Agustí Torrelló, on es presentaran els escumosos Clàssic Penedès. 

En el marc de la jornada, però, es podran conèixer, tastar i comprar vins de nou cellers de la subzona Pallars de la DO Costers del Segre. Entre aquests, Terrer de Pallars (Figuerola Orcau), Xic's de Cal Borrech (Figuerola d'Orcau), Batlliu (Sort), Vila Corona (Vilamitjana), Miquel Roca (Sant Cristòfol de la Vall), Castell d'Encús (Santa Engràcia), El Vinyer (Fígols), Sauvella (Orcau), Mas Garcia Muret (Els Masos de Llimiana) i Vidavins (Figuerola d'Orcau).

A més, i com cada any, l'entrada del JazziVi serà gratuïta i, una vegada allà, es podran adquirir els tiquets a 10 euros, que inclouran quatre tastos de vi, sota l'ambientació de Lucrecia, en un concert acústic, i de Guitar Swing Duet. A més, tots els assistents podran visitar la carpa gastronòmica, on diferents productors i restauradors pallaresos oferiran tapes i tastets realitzats amb productes de proximitat, entre els quals les elaboracions de Xic's Cal Borrech, Cal Constante, Racó de la Font, Restaurant Gala, Piscina Figuerola, Formatges Vilavella, Restaurant la Rosta. Aquest any també s'han convidat a venir dos restaurants de la comarca, Es Pallarès i Hotel Terradets.

Per altra banda, i repetint l'experiència de la passada edició, el grup de teatre De Galet de Tremp animarà la festa, i l'aigua de la font del poble es tenyirà de color de vi. Aquesta estarà presidida per una escultura, amb una rèplica de la creu del terme, que data dels segles XIV-XVI, on es poden apreciar les arrels vitivinícoles de la zona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació