Dijous, 25 d'abril de 2024
Activitats d'estiu

Un total de 200 infants participen en una nova edició de «Jocs del món»

Joventut registra més de 462 activitats de lleure que suposen la participació de més de 15.000 nens i nenes

Darío Albert 26 de juliol de 2017 a les 12:47
El parc del Pinell ha acollit la desena edició dels Jocs del Món | Darío Albert
El Parc del Pinell s'ha omplert aquest dimecres amb 200 nens i nenes -juntament amb 27 monitors- dels casals d'estiu del Pallars Jussà en una nova edició de la Trobada de Casals "Jocs del món". A l'activitat, organitzada per la Direcció General de Joventut a través de l'Oficina Jove del Pallars Jussà, hi han participat  els casals de Tremp, Talarn, la Pobla de Segur, Salàs del Pallars, la Vall Fosca i la Ludotecta de Tremp. 

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, acompanyada de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha visitat l'activitat i n'ha destacat la funció que els petits coneguin "altres realitats i cultures per a que els infants entenguin que el món és molt divers i que ens hem d'entendre". A més, ha fet especial atenció a la importància que els nens i nenes es puguin trobar amb infants d'altres casals. Per celebrar la desena edició del "Jocs del món", l'activitat ha finalitzat amb una festa de l'escuma a la pista del Pinell. 

Visita als camps de treball

La directora de Joventut també ha visitat els diferents camps de treball que s'estan duent a terme aquesta setmana al Pallars. Així, ha pogut conèixer els 24 joves  de diferents països i edats que participen al "Reading life in the rocks", el camp de treball internacional promogut per Joventut i amb la col·laboració de l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec. 

La visita ha finalitzat al terreny d'acampada del Flamisell de la Pobleta de Bellveí i al camp de treball "Conservació de camins antics i descoberta d'una vall insòlita del Pirineu", de Llagunes, al municipi de Soriguera. 

En relació als camps de treball, Vilalta ha detallat el doble benefici d'aquestes activitats que contribueixen a treballar per "millorar l'entorn i per enriquir-se personalment". A més, assegura que trenquen el tòpic que "els joves no fan res, que no participen i que són uns 'pasotes'". 

462 activitats a l'Alt Pirineu

La Direcció General de Joventut ha registrat, fins aquest dimecres, un total de 462 activitats de lleure per aquest estiu a les sis comarques de l'Alt Pirineu i Aran, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats. Així doncs, les 462 activitats suposen la participació de 2.635 dirigents i 15.450 participants.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació