Divendres, 19 d'abril de 2024
Esbaiola't

L'Esbaiola't tanca la desena edició amb prop del 90% de les entrades venudes

Els organitzadors es marquen com a objectiu de futur ampliar les activitats a tota una setmana

ACN 24 de juliol de 2017 a les 09:40
De 57 activitats de pagament, 40 han exhaurit les localitats | Oriol Riart
L'Esbaiola't, el festival d'arts escèniques de les Valls d'Àneu, ha tancat aquest diumenge la desena edició després de quatre dies intensos en què s'han venut prop del 90% de les entrades. De 57 espectacles i activitats de pagament, 40 han exhaurit les localitats i els establiments turístics de la zona han fregat la plena ocupació. 

Han estat quatre dies en què la petita població d'Esterri d'Àneu s'ha omplert de circ, teatre i dansa per al tots els públics i ara els organitzadors es marquen com a objectiu de futur ampliar les activitats a tota una setmana. En total aquest any 18 companyies han ofert 37 propostes des de dijous fins diumenge, amb més de 80 funcions en 15 espais de programació.

El ruixat que ha caigut aquest diumenge a la tarda ha obligat a suspendre les dues darreres funcions de dos espectacles: 'Un dia', de la companyia Roseland Musical, i 'Llenties i Marabú' d'Escarlata Circus. El festival retornarà l'import de les entrades. Malgrat aquest contratemps, ha parat de ploure just a temps per poder fer la cloenda amb els francesos Cirque Hirsute. Divendres al matí es van suspendre tres instal·lacions per la pluja però no es va deixar de fer cap funció de pagament.

Els organitzadors, l'Ajuntament d'Esterri i la companyia La Baldufa, valoren molt positivament les xifres i asseguren que ha estat un festival d'"excel·lent". De fet, la del desè aniversari ha estat l'edició més multitudinària de l'Esbaloia't, amb un increment del 10% d'entrades venudes respecte l'any passat.

També ha mostrat la seva satisfacció l'hostaleria de la zona, representada pel Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu, ja que el festival ha suposat un 100% d'ocupació per Esterri d'Àneu i un 93% per les Valls d’Àneu, segons fonts de l'organització.

En aquests 10 anys el festival ha portat fins a les Valls d'Àneu les actuacions de més de 100 companyies professionals en una programació que barreja espectacles de pagament amb activitats gratuïtes per diversificar el públic.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació