Dimarts, 23 d'abril de 2024
Fauna

Un total de 169 ovelles moren despenyades a Lladorre

Els animals pertanyen a ramats francesos i a la zona on es van despenyar no s'han localitzat indicis de presència d'ós o gos salvatge

ACN 19 de juliol de 2017 a les 15:48
Imatge d'un Agent Rural inspeccionant una ovella | Agents Rurals
Els Agents Rurals han confirmat la mort d'un total de 169 ovelles a la muntanya de Lladorre. Un treballador del Parc Natural va localitzar els animals el passat 17 de juliol i els Agents Rurals van certificar-ne la mort ahir dimarts al Paratge Ribereta.

Els animals pertanyen a ramats francesos i la causa de la mort es desconeix donat que els Agents Rurals no van trobat rastre de cap ós ni gos salvatge a la zona, tot i que es confirma que van morir despenyats. Segons sembla els ramats de la vessant francesa no disposen de la mesura d'agrupament de ramats per evitar danys de l'ós. Aquesta mesura consisteix a unir ramats de diferents pagesos a la muntanya i un sol pastor els vigila durant tot l'estiu.

Està previst que aquest dijous experts francesos, acompanyats de ramaders de França i un gos rastrejador es desplacin a la muntanya per intentar localitzar alguna pista del que va poder succeir per produir la mort a 169 ovelles.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació