Divendres, 26 d'abril de 2024
pirineu

​Els parcs del Pirineu estrenyen vincles per la seva preservació

El Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Nacional d'Aigüestortes participen al projecte GREEN, que impulsa la col·laboració de tots els espais naturals del Pirineu

Redacció 17 de juliol de 2017 a les 10:07
Els parcs pirinencs ampliaran la seva col·laboració | Territori
El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, juntament amb el Parc Natural del Cadí - Moixeró i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser participaran fins al 2019 en el projecte europeu GREEN, que té per objectiu potenciar la col·laboració entre els diversos espais naturals al llarg de tot el massís dels Pirineus, per crear una xarxa que permeti coordinar una estratègia eficient i comuna en la preservació i millora de la biodiversitat d’aquesta àrea.
 
El projecte, compta amb un pressupost global de 2 milions, cofinançats al 65% per fons FEDER, mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). En aquest marc, la Generalitat aportarà prop de 268.000 euros, dels quals recuperarà el 65%.

A més de la Generalitat, formen part del projecte 16 socis més, vinculats a espais naturals de la zona dels Pirineus d’Aragó, Navarra, País Basc, França i Andorra. 
 
Una xarxa d’espais protegits dels Pirineus
 
La diversitat de figures de protecció, espais naturals i administracions implicades al llarg del territori que abasta el massís dels Pirineus ha fet necessària la col·laboració entre les diverses regions per tal de garantir una estratègia comuna en l’abordatge de la preservació de la biodiversitat i singularitat d’aquesta àrea.
 
Ara, el projecte vol fer un pas més creant una xarxa comuna per identificar punts forts i febles i consensuar respostes globals a l’hora d’actuar en tot aquest territori. El projecte treballarà al voltant de quatre accions principals. Entre elles, destaquen la posada en marxa d'una plataforma informàtica comuna o la millora del coneixement i la pràctica forestal.

També es preveu millorar el coneixement de llacs i estanys dels Pirineus creant una xarxa d’observació de l’impacte del canvi climàtic sobre la biodiversitat de les zones humides d’aquesta àrea específica.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació