Dijous, 2 de maig de 2024
procés català

​L'Assemblea d'Electes de Catalunya es presenta al Pallars

El Molí de l'Oli de la Pobla de Segur acull una trobada de càrrecs electes per fer públic el compromís amb el referèndum

Redacció 15 de juliol de 2017 a les 10:24

Una vintena de càrrecs electes del Pallars i l’Alta Ribagorça han participat aquest divendres al vespre en la presentació de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT) al Pallars. L'acte s'ha fet al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur i ha servit per fer públic el suport i el compromís amb el referèndum. 

Fins ara, més de 3.200 electes ja estan inscrits a l'AECAT. En el cas de les comarques pallareses, actualment hi ha inscrits 35 càrrecs, 18 al Pallars Jussà i 17 al Sobirà, comptant les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD). Personalitats polítiques com els presidents dels Consells Comarcals del Pallars Jussà i Sobirà o els alcaldes de Sort, la Pobla de Segur, Isona, Esterri d'Àneu o Llavorsí formen part d'aquesta llista.

Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), entitat impulsora de l'AECAT, ha insistit recentment que l'assemblea és només "un pla B" i que el desig és no haver-lo d'activar. En cas que les circumstàncies polítiques ho determinessin, Lloveras ha explicat que l'assemblea es podria constituir "en només 24 hores" en el que creu que seria una "imatge molt potent" del compromís dels càrrecs electes amb el referèndum. 

Les presentacions de l'AECAT al territori estan pensades per explicar, entre altres, la necessitat de registrar-s'hi, les funcions que tindria l'assemblea o en quin cas aquesta s'hauria de constituir.
 

Consulta els càrrecs electes inscrits a l'AECAT

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació