Dijous, 2 de maig de 2024
tràmits

​El DNI no es pot renovar sense cita prèvia a partir d'aquest dimecres

La mesura s'aplica durant l'estiu, per evitar el col·lapse a les comissaries de la Policia Nacional espanyola

Redacció 12 de juliol de 2017 a les 14:32
Dos nois renovant el DNI en una comissaria | Juanma Peláez
Des d’aquest dimecres ja no es pot fer o renovar el DNI sense cita prèvia, que s'ha de sol·licitar a través del web del Ministeri de l'Interior. A partir d'avui, no servirà per res fer cues de matinada a les comissaries de la Policia Nacional espanyola. La mesura s'aplica durant l'estiu, període que coincideix amb les vacances.

I és que el sistema de cita prèvia per tramitar el DNI i el passaport a Catalunya, per si sol, ja està col·lapsat durant aquests dies degut a l'alta demanda del mesos de l'estiu i a la manca de personal administratiu, han explicat fonts de la Policia Nacional espanyola.

El sistema de cita prèvia només permet reservar durant els dos mesos següents i molts dies ja no es pot fer perquè estan totes les dates i hores agafades. Per això, moltes persones opten per anar a fer els tràmits directament a les comissaries, la qual cosa genera llargues cues a l'obertura de les mateixes.

A Catalunya es tramiten uns 6.000 documents al dia, entre DNI i passaport. Durant els mesos de juny i juliol, aquesta xifra s'eleva a 8.000 i 9.000. A la ciutat de Barcelona, cada dia s'expedeixen 1.800 DNI, dels quals 600 són sense cita prèvia.

Les causes d'aquest col·lapse són diverses: que no s'han convocat places de policia en els últims cinc anys, argumenten les fonts abans citades; i a més, s'hi ha de sumar que un 25% de la plantilla està de vacances durant aquest període.

De manera paral·lela, la ciutadania espera a l'estiu, quan ha de viatjar, per renovar la documentació, la qual cosa augmenta la demanada. Per últim, hi ha un 15% de persones amb cita prèvia que no es presenten i s'han d'anul·lar.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació