Diumenge, 28 d'abril de 2024
Agricultura ecològica

Agricultura pagarà al juliol els ajuts d'agricultura i ramaderia ecològica del 2016

Aquests ajuts compensen l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient

Redacció 30 de juny de 2017 a les 09:25
La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret | ACN
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació iniciarà, durant la primera quinzena de juliol, el pagament dels ajuts a l'agricultura ecològica corresponents a la campanya 2016. De la mateixa manera, els pagaments per a la ramaderia ecològica els farà efectius abans de finals de juliol. 

Aquests ajuts, que tenen l'objectiu d'incentivar la producció ecològica, compensen el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics.

En aquest sentit, per a l'agricultura ecològica, l'operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l'ús de mitjans de sanitat vegetal utilitzables en producció ecològica, la utilització de material vegetal certificat i l'increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Per a la ramaderia, té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la disminució de la densitat animal i la inclusió de farratges ecològics, entre d’altres.

Pel que fa a l'any 2016, per l'ajut a l'agricultura ecològica, a banda dels que ja van rebre la compensació el 2015, s'incorporen nous beneficiaris que incrementen el nombre d’explotacions fins a més de 1.700. Pel que fa a la ramaderia ecològica, es va convocar amb renovació de compromisos, per la qual cosa el nombre d'explotacions beneficiàries se situa al voltant de 450.

Aquests ajuts, amb compromisos a cinc anys vista, s'emmarquen dins el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), de la Generalitat de Catalunya i també amb fons del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació